2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Deutsch: Ha nem lépünk ki, kizártak volna minket a Néppártból

Hirdetés

Deutsch: Ha nem lépünk ki, kizártak volna minket a Néppártból

Deutsch Tamás kifejtette, hogy a Néppárt engedett a baloldali, liberális nyomásnak, ami arra ösztönözte az EPP-t, hogy egyre több hagyományos értékét adjon fel, és olyanokat tegyen magáévá, amelyek idegenek tőle.

Az EP-képviselő szerint a Néppártot túszul ejtették, és

ő beleszeretett a túszejtőjébe.

A Fidesz azon az állásponton volt, hogy a Néppártnak szembe kellene néznie a saját gyengülésével és visszanyúlni a korábbi értékekhez, ez a vita végül eszkalálódott és szakításhoz vezetett. A politikus válaszolt arra a kérdésünkre is, hogy a kilépésük a frakcióból, aztán a pártcsaládból nem csak előre menekülés volt-e az elkerülhetetlen kizárás tudatában.

Hirdetés

Kémkedő KDNP?

A KDNP továbbra is tagja az EPP-nek, ahogy egyetlen EP-képviselőjük, Hölvényi György is a néppárti frakciónak.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, hogy ez a Néppárt részéről

totális kognitív disszonancia, a politikai agyi ellágyulásnak egy már a politikai orvoslásban említést érdemlő tünete.

Leszögezte, hogy a Fidesznek a KDNP nélkül is jónéhány szeme és füle van a Néppártban. Konkrét arányszámokat is mondott arról, hogy a frakcióban és a pártok közül hányan értenek velük egyet.

Ezzel összefüggésben azt is megpendítette, hogy változatlan néppárti vonalvezetés mellett további kilépők, vagy a kizárás sorsára jutók is lehetnek.

Európai jobboldal

Miután elváltak a Néppárt és a Fidesz útjai, többször is közölték a kormánypárt részéről, hogy képviselőik maradnak a függetlenek között és nem lépnek be másik frakcióba.

Közben viszont elindult egy új európai jobboldal szervezése, amit Matteo Salvini, Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor budapesti találkozója is jelzett. Az Európa Tanácsban pedig már csatlakozott is a Fidesz a konzervatívokhoz.

Deutsch hangsúlyozta, hogy uniós szinten a budapesti találkozó résztvevőivel működnek együtt, ez az olasz Liga és a lengyel Jog és Igazságosság. Ezt a három pártot nevezte az alfájának annak az építkezésnek, ami a 2024-es EP-választásokon átrajzolhatja az európai pártpolitikai térképet.

A Szájer-botrány

Ez egy olyan cselekedet volt Szájer József részéről, ami abszolút nem fér bele a Fidesz által vallott nézetekbe

– mondta már Szájer József ügyéről.

Deutsch egyébként mindaddig teljesen elutasította a titkosszolgálatokról szóló összeesküvés-elméleteket, amíg nem látta, hogy épp arra járt egy belga forgatócsoport.

A Kibeszélőt podcast formátumban is meg lehet hallgatni itt: 

Deutsch: Ha nem lépünk ki, kizártak volna minket a Néppártból

Kibeszélő podcast
57. epizód

00:00:00 /
00:00:00

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/kibeszelo-deutsch-tamas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …