2023. március 22., szerdaMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Demeter Márta továbbra is tagadja a hivatali visszaélés vádját

Hirdetés

Demeter Márta továbbra is tagadja a hivatali visszaélés vádját

A Fővárosi Törvényszék szerdán hirdet jogerős ítéletet abban az ügyben, amelyben múlt év márciusában első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek találta Demeter Mártát, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának korábbi LMP-s alelnökét hivatali visszaélés bűntettében. A bíróság a vádlottat 1,8 millió forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, Demeter Márta és védője azonban fellebbezett, így került az ügy másodfokon a Fővárosi Törvényszék elé.

Közérdekből nem nyilvános adatok

Demeter Márta 2018. szeptember 19-én a kecskeméti repülőbázison – a honvédelmi miniszter előzetes tudomásával – repülési naplóadatokba tekintett be. A megismert, a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokat közösségi oldalán közzétette, azzal a megjegyzéssel, hogy a honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Majd október 16-án írásbeli kérdésekkel fordult a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez aziránt érdeklődve, hogy a Magyar Honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát. Ezt az állítást minden érintett cáfolta, és kiderült, hogy egy Orbán vezetéknevű magyar katona és – engedéllyel – a családja utazott a gépen. A Fidesz feljelentette a képviselőt hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Az ügyészség annak idején közölte: amellett, hogy állítása valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, „közérdekből nem nyilvános” adatokat adott ki.

Hirdetés

Demeter Márta országgyűlési képviselő e cselekménye hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas” – írták. Miután ilyen esetben a büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség, a parlament – Polt Péter legfőbb ügyész indítványa nyomán – 2019. július 12-én függesztette fel Demeter képviselői mentelmi jogát.

„Folytatjuk ezt az ügyet”

A vádirat szerint a vádlott az országgyűlési képviselőként őt megillető, a kormány tagjaihoz intézhető kérdés feltételének a jogával visszaélve, közérdekből nem nyilvános adatot a nagy nyilvánosság előtt azért tett valótlan tényállítással meghamisítva közzé, hogy ennek révén Orbán Viktor miniszterelnök, országgyűlési képviselő és a Magyar Honvédség negatív társadalmi megítélését érje el.

A vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, és a 2020 februárjában tartott előkészítő ülésen elmondta: teljesen megalapozatlannak tartja a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/14/demeter-marta-hivatali-visszaeles-lmp-jobbik-mentelmi-jog-orszaggyules-birosag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230322-orban-viktor-megerkeztek-a-magyarok.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …