2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / David Pressman: A melegek célkeresztbe állítása a demokrácia elleni támadás

Hirdetés

David Pressman: A melegek célkeresztbe állítása a demokrácia elleni támadás

A nagykövet beszédében hangsúlyozta, hogy ezen a héten 35 ország közös nyilatkozatot adott ki, amelyben komoly aggodalmukat fejezték ki az LMBTQI+-emberek Magyarországon történő célba vétele miatt, és felszólították a kormányt, hogy számolja fel diszkriminatív törvényeit, politikáit és gyakorlatait – olvasható a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

szerinte olyan időben gyűltek össze, amikor maga a demokrácia is – úgy Magyarországon, mint az egész világon – példátlan és súlyos kihívásokkal áll szemben.

Hirdetés

David Pressman hangsúlyozta, hogy a szabadságról és a demokráciáról szeretne beszélni, és azokról, akik eszközként használják fel a szerelmet arra, hogy ezeket az eszméket aláássák.

A nagykövet szerint az a tény, hogy az LMBT-közösség tagjai és a demokrácia is fokozódó támadás alatt állnak, nem véletlen egybeesés. „Azok, akik megpróbálják aláásni a demokráciát, a félelemmel kufárkodnak, és tragikus módon a félelem néhány formája még mindig nagyobb értéket képvisel, mint a szeretet ebben a közösségben” – magyarázta.

„Ezért irányultak a Budapest-szerte látható plakátok az utóbbi időszakban Önökre, ezért fogadott el az Országgyűlés Önöket célzó törvényeket, és ezért alkalmazza most a kormányuk ezeket a jogszabályokat Önök ellen” – fogalmazott David Pressman.

Elmondta, hogy ezt a beszédét eredetileg a Magyar Országgyűlés épületében akarta elmondani, a házelnök azonban megtagadta a képviselőknek azt a kérését, hogy az Országgyűlésben tarthassanak meg egy emberi jogi témájú eseményt. „Egy olyan épületben, amelynek minden magyart képviselni kellene” – emelte ki.

Nem vet jó fényt a Magyar Országgyűlésre, hogy saját, demokratikusan megválasztott tagjainak nem biztosít hozzáférést az Országgyűlés épületéhez. Ugyanaz a házelnök, aki úgy hivatkozott rám, mint »állítólagos nagykövetre«, úgy tűnik, hasonlóképpen vélekedik a saját, demokratikusan megválasztott kollégáiról is

– fogalmazott Pressmann.

Visszaemlékezett arra a napra, amikor gyerekeivel egy budapesti múzeumot jártak be, és megpillantottak egy őrt, aki egy nemzetközileg ünnepelt, brazil fotóművész fényképe előtt állt, hogy eltakarja azt a látogatók elől.

„A kordonnak, az őrnek és a rendvédelmi eszközökkel fenntartott szegregációnak – hasonlóan az elfogadott és nemrég hatályba lépett törvényhez – semmi köze nincs a gyermekvédelemhez. Ahogyan a könyvek lefóliázása sem tudja a gondolatokat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/23/david-pressman-csaladi-pride-piknik-egyesult-allamok-magyarorszag-pride-demokracia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …