2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csütörtöktől kötelező a lázmérés az iskolákban, beszerzés alatt a hőkapuk

Csütörtöktől kötelező a lázmérés az iskolákban, beszerzés alatt a hőkapuk

A Klebelsberg Központ fenntartásában működő valamennyi intézménybe kerültek testhőmérséklet mérésére szolgáló eszközök, az iskolák felkészültek a csütörtöktől kötelező lázmérésre – mondta el a szervezet elnöke szerda reggeli sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

Diákok testhõmérsékletét mérik egy budapesti iskolában 2020. szeptember 28-án. Az iskolakezdés elsõ hónapjának tapasztalatai alapján megállapítható hogy felkészültek az intézmények és fegyelmezett a koronavírus-járvány elleni védekezés a köznevelésben - tudatta az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) mai közleményében. Az Emmi emlékeztetett arra hogy a kormány döntése értelmében október 1-jétõl tovább fokozzák a védekezést: valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor mérik majd a gyermekek a tanulók és az ott dolgozók testhõmérsékletét ami segít kiszûrni a betegeket és ezzel csökkenti a fertõzés kockázatát.

Diákok testhõmérsékletét mérik egy budapesti iskolában 2020. szeptember 28-án. Az iskolakezdés elsõ hónapjának tapasztalatai alapján megállapítható hogy felkészültek az intézmények és fegyelmezett a koronavírus-járvány elleni védekezés a köznevelésben – tudatta az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) mai közleményében. Az Emmi emlékeztetett arra hogy a kormány döntése értelmében október 1-jétõl tovább fokozzák a védekezést: valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor mérik majd a gyermekek a tanulók és az ott dolgozók testhõmérsékletét ami segít kiszûrni a betegeket és ezzel csökkenti a fertõzés kockázatát.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az MTI Hajnal Gabriella tájékoztatójára hivatkozva azt írja, a legtöbb helyre kézi lázmérők kerültek. A fennakadások elkerülésére a nagyobb intézményekben alternatív megoldásokat alkalmaznak, így például a székesfehérvári gimnáziumban automata hőmérőt helyeztek üzembe, a legnagyobb intézményekben pedig, ahol reggelente egy kapun legalább négyszáz diák megy be, hőkapukat fognak beszerelni.

Az elnök jelezte, ezek beszerzés alatt állnak, de öt már tesztüzemmódban van Budapesten. a hőkapu egyszerre akár […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/30/lazmeres_oktatas_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fütyüljön rá, ha jön a medve

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/19/mi_a_teendo_ha_medvevel_talalkozunk/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …