2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csúnyán belerondíthat az idei karácsonyba a koronavírus

Hirdetés

Csúnyán belerondíthat az idei karácsonyba a koronavírus

Müller Cecília országos tiszti főorvos nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy jelenleg is sok szakértő próbálja modellezni azt, hogy a koronavírus-járvány terén mi várható a következő hónapokban, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) egészen konkrétan 20 különböző munkacsoportja vizsgál lehetséges forgatókönyveket.

Lapunk Boldogkői Zsolt virológusprofesszort kereste azzal kapcsolatban, hogy mit gondol, mire lehet számítani. A szakember – bár nem szeretne jóslatokba bocsátkozni – úgy látja, hogy a vírus dinamikája jelenleg eltér a megszokottól, hiszen a várt őszi begyűrűzés egyelőre elmaradt, aminek később még meglehet a böjtje.

„Az újabb járványhullám most csúszik, melynek valószínű oka, hogy számos európai országhoz hasonlóan hazánkban is a nyár második felében söpört végig az omikron-variáns. Az egyre csak csökkenő hőmérséklet ugyanakkor kedvez a vírusnak, így a következő hetekben tovább emelkedhet az esetszám ” – mondta a virológusprofesszor, akinek a szavai egyben azt is jelentik, hogy a járvány a korábbi évekhez hasonlóan számos háztartásban akár az ünnepekbe is belerondíthat.

Hirdetés

A hivatalos adat csak a jéghegy csúcsa

Az elmúlt időszakban jellemzően 4-5 ezer új fertőzött jelent meg a heti adatközlésben, ami az Operatív Törzs értékelése szerint összességében még „mérsékeltnek” mondható.

Boldogkői Zsolt szerint fontos ugyanakkor látni, hogy a hivatalos adatokban csak a fertőzöttek töredéke jelenik meg, ami az öntesztelés népszerűségével, illetve az enyhe, kórházi vagy akár háziorvosi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/24/koronavirus-jarvany-covid-fertozes-karacsony-boldogkoi-zsolt-virologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

Hétfőn sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az …