2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csudajó ötlet: adományostul vitte az alapítványt a volt pártelnök

Hirdetés

Csudajó ötlet: adományostul vitte az alapítványt a volt pártelnök

Vannak szentimentális emberek, akik életük egy részét jelképezendő olykor elraknak egy tűzőgépet vagy egy tollat, amikor munkahelyet váltanak. Valahogy így tett a pártjából tavaly távozó Sneider Tamás is, aki a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt tartotta meg – állítja a Blikk.

Mégis kérdéses, hogy a nosztalgia iránti igény vezérelte-e, hiszen néhány hete eltüntette a szervezet nevéből volt pártját. Emellett kuratóriumi elnöki megbízatása határozatlan lett, az alapítvány székhelye pedig átkerült arra a mátraszentimrei címre, ahol a politikus éppen panziót épít.

A lapnak azt nem sikerült kiderítenie, hogy mit csinált az alapítvány az elmúlt egy évben – amióta Sneider Tamás nem tagja a pártnak –, hiszen a tavalyi beszámolójuk nem elérhető a bírósági adatbázisban, a volt pártelnök közösségi oldalán pedig megszűnt minden aktivitás, leszámítva a név-, logó- és névjegyváltoztatást, ami „jobbiktalanította” az arculatot.

Zakóra cserélte a bomberdzsekit

Sneider Tamás nem éppen hagyományos politikusi karrierutat járt be az elmúlt évtizedekben. Fiatalon az egri szkinhedmozgalom egyik meghatározó alakja volt „Roy” néven, sőt, 1992-ben el is ítélték egy cigány férfi megverése miatt. A kétezres évek elején a MIÉP-ben politizált, majd 2007-ben csatlakozott a Jobbikhoz, amelynek színeiben 2010-től tíz évig volt parlamenti képviselő, jelenleg pedig a függetlenek között ül. Vona Gábor távozása után két évig vezette a Jobbikot, utódja Jakab Péter lett. Jelenleg az egykor ugyancsak jobbikos képviselő, Bencsik János vezette Polgári Válaszban politizál.

Hirdetés

Nagy érvágás lehet a Jobbiknak a korábban igencsak aktív, immáron Csudajó Szeretetszolgálat Alapítvány néven futó szervezet elvesztése, mert annak anyagi hátterét döntően a képviselőik biztosították, akik évekig lemondtak tiszteletdíjuk tíz százalékáról a jótékonysági szervezet javára. Ez havonta milliós nagyságrendű összeget jelenthetett.

A párt a Blikk érdeklődésére közölte, hogy az alapítványt annak idején a párthoz kötődő személyek feleségei alapították jótékony célok megvalósítására.

Amikor Sneider Tamás kilépett a frakcióból és a pártból is, a Jobbiknak nem volt más […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/30/jobbik-sneider-tamas-alapitvany-visszaeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

A csepregi önkormányzati tűzoltóság egy hete számolt be arról, hogy a helyi hídépítéséhez használt anyagokat szándékosan …