2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csopakon megakadt a Balaton-part beépítése, Dörgicsén változtatási tilalmat rendeltek el

Csopakon megakadt a Balaton-part beépítése, Dörgicsén változtatási tilalmat rendeltek el

Nem valósulhat meg a csopaki Kerekedi-öbölbe tervezett rekreációs, turisztikai célú beruházás, miután a tulajdonosok nem kaptak engedélyt a hatóságoktól arra, hogy a területet kivonják mezőgazdasági övezetből – adta hírül az Összefogás a Balatonért Egyesület.

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere a település Facebook-oldalán arról tájékoztatta a helyiket, hogy az érintett 64 hektáros területet a mezőgazdasági övezetből nem lehet kivonni, így a tulajdonos által tervezett projekt ebben a formában nem megvalósítható. 

Turisztikai beruházás elnapolva

A Balaton-törvény megkönnyíti a part melletti területek beépítését, a tópart elzárása több településen is jelentős tiltakozást váltott ki helyi civilek részéről. A viszonylag érintetlen Kerekedi-öböl egy természetvédelmi terület Csopak és Balatonfüred között, 1992 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Az apartmanokat nem a természetvédelmi területre, hanem az öböl mellé tervezték. A projekt még nem esett kútba, de jelentős áttervezésre szorul, hogy a hatóságok megadják az építési engedélyt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/19/csopakon_megakadt_a_balaton-part_beepitese_dorgicsen_valtoztatasi_tilalmat_rendeltek_el/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Mintha nem is Magyarországon lennénk – mondta az Indexnek a 3-as metró déli szakaszának tegnapi …