2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csökkent a balatoni bűncselekmények száma

Hirdetés

Csökkent a balatoni bűncselekmények száma

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró értekezletén Kuczik János Zoltán rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: a BKKB működési területén – Veszprém, Fejér, Somogy és Zala megyében – az idei turisztikai szezonban a korábbi évekhez képest csökkent a bűncselekmények száma, és kevesebb, sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Olyan közbiztonságot tudtak szavatolni a polgárőrökkel és a készenléti rendőrséggel, hogy a helyiek és a turisták biztonságban érezhették magukat.

Komolyabban veszik a szabályokat

Idén jelentősen csökkent azoknak az eseteknek a száma, amikor vízből kellett menteni embereket – írja az MTI. Ez részben a megelőző tevékenységnek, részben annak köszönhető, hogy a fürdőzők is komolyabban vették a szabályok betartását, és egyre jobban ismerik a viharjelző berendezések jelzéseit.

Hirdetés

A BKKB munkáját idén koordináló Somogy megye rendőrfőkapitánya, Molnár Gábor kitért arra is, hogy nem lehet sablon alapján felkészülni a turisztikai szezonokra, hiszen mindegyik más. 

A pandémiás évek után idén visszatértek a nagy fesztiválok és a külföldi turisták, nőtt a vendégéjszakák száma – mondta. Megjegyezte, hogy az augusztust érezték a legerősebb nyári hónapnak, amikor nagyon sok német turista volt a Balatonnál.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/15/balaton-kozbiztonsag-turisztika-somogy-megye/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elnöki kegyelmet kaphatott az öt év börtönre ítélt fideszes politikus

Elnöki kegyelmet kaphatott az öt év börtönre ítélt fideszes politikus

A még 2018-ban született ítélet szerint Veres Margit 2012-ben – akkor még csak jegyzőként – …