2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csőd fenyegeti az edzőtermek harmadát

Hirdetés

Csőd fenyegeti az edzőtermek harmadát

A fitnesztermekbe a májusi újranyitást követően a járványhelyzet előtti adatokhoz képest a vendégeknek csupán 30-60 százaléka tért vissza. A jelentős eltérés abból adódik, hogy az arányok régiónként eltérnek – mondta Nyárasdi Zsolt, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) elnöke az MTI-nek.

Az edzőtermek a nagyközönség előtt november óta folyamatosan zárva tartottak. Csak a versenyszerűen sportolókat fogadhatták, a lakosság számára azonban csak május 1-jétől nyithattak újra, miután Magyarországon a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a négymilliót. A versenyszerűen sportolók fogadása nem jelentett valódi segítséget a MAFORSZ elnöke szerint, hiszen ők a látogatók kevesebb mint 10 százalékát teszik ki.

A szektor gondjait súlyosbítja, hogy az emberek egy részének nincs pénze edzőterembe járni. Ráadásul a vendégek a járvány újabb hullámától tartva inkább napijegyeket vásárolnak, a havi és az éves bérletek iránti igény jelentősen lecsökkent.

Hirdetés

A fitnesztermeket üzemeltetők számára a bérleti díjak kifizetése súlyos terhet jelent. Az állami és az önkormányzati ingatlanok után ugyan nem kellett bérleti díjat fizetni a lezárás idején, de mivel a termeknek kevesebb mint 5 százalékát működtetik ilyen ingatlanban, ezért ez a kedvezmény a szektorra nem volt hatással – mutatott rá Nyárasdi Zsolt.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/07/fitnesz-covid-19-koronavirus-valsag-nyarasdi-zsolt-edzotermek-maforsz-versenyszeruen-sportolok-edzes-gyuras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem volt védettségije a családnak, ezért a Junkies ment ki hozzájuk

Nem volt védettségije a családnak, ezért a Junkies ment ki hozzájuk

A család a helyszínre érkezve szembesült azzal, hogy védettségi igazolvány hiányában nem engedik be őket. …