2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Cser-Palkovics András: Magyar Péter a régi ellenzéket váltotta le

Hirdetés

Cser-Palkovics András: Magyar Péter a régi ellenzéket váltotta le

„Magyar Péter az ellenzéket váltotta le, ám a polgári oldalnak is tanulnia kell ebből. Hamar itt van 2026” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Mandinernek adott, szerdán megjelent interjújában.

A fehérvári polgármester beszélt többek között arról is, hogy

  • „Egy olyan, a keresztény gyökereire és Szent István örökségére büszke településen, mint Székesfehérvár, az értékmentés és a hagyományőrzés feladatában a KDNP-nek is szerepet kell vállalnia. Ez tehát az itteni szervezetre vonatkozott, egy kicsi, elkötelezett csapat, amely a várospolitikában mindenképp lehetne aktívabb.”
  • „Magyar Péter pár hónap alatt a semmiből közel 30 százalékos választási eredményt produkált, ami olyan teljesítmény, amit nem lehet nem észrevenni. Ezt több szempontból lehet értékelni. Polgármesterként muszáj megjegyeznem, szeretném hallani, milyen szakpolitikai véleménye van a települések világáról és az önkormányzatiságról.”
  • „A Tisza Párt a régi ellenzéket váltotta le egy új erő, pontosabban az őt támogató szavazók. Ez a legfontosabb következmény, ám nyilván a polgári oldalnak is tanulnia kell mindebből.”
  • Szerinte a Fideszben van idő és lehetőség átgondolni a dolgokat, és itt az alkalom a finomhangolásra. Cser-Palkovics András megjegyezte: a következő időszakban ezzel párhuzamosan Magyar Péteréknek egyre több konkrét kérdésben kell egyértelműen állást foglalniuk, amit eddig halogattak. A tanulságokat le kell vonni, hamar itt van 2026.
  • „Az EP-választás tétjeként meghatározott háború vagy béke dilemmája ma a legfontosabb ügy, itthon és Európában egyaránt. Helyben mi hozzá tudtuk tenni a kiegészítő kormánypárti ajánlatot, de talán ezt országos szinten is érdemes lenne propagálni. Ez egyszerre jelenti az eredmények bemutatását, illetve a hétköznapokat is érintő célok, ígéretek megjelölését.”
  • „Mindig bántónak tartottam, hogy Karácsony Gergelyék az ellenzéki vezetésű településeket hívják úgynevezett szabad városoknak. Székesfehérváron mindenki nyugodtan elmondhatja a véleményét a világról. Magyar Péter is ott szónokolhatott a főtéren, senkit nem zavart. Az Orbán-kormányt diktatúrázó Dobrev Klára tarthatott épp fórumot, teljesen szabadon. Akkor most melyik a jogállam és a demokrácia? Már csak azért is releváns kérdés ez, mert az uniós források egy részét épp ezek hiányára hivatkozva nem kapjuk meg, ami felvet némi aggályt.”
  • Székesfehérvár polgármestere szeretné, ha az ellenzéki polgármesterek arról is szólnának, amikor valami pozitívat kapnak a kormánytól, közös fejlesztést tudtak megvalósítani, esetleg támogatás érkezett.”
  • […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/20/cser-palkovics-andras-polgarmester-szekesfehervar-magyar-peter-fidesz/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit …