2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Cseh Katalin-ügy: több helyszínre is kiszállt a NAV

Hirdetés

Cseh Katalin-ügy: több helyszínre is kiszállt a NAV

Budapesten és több Pest megyei helyszínen tartott a múlt héten kutatást a Cseh Katalinhoz köthető céghálózattal összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomozó Nemzeti Adó- és Vámhivatal – értesült a Magyar Nemzet. 

A hatóság tavaly decemberben egyszer már végzett kutatást az egyik cég telephelyén, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt,

a cseh hatóságok válasza a gyanút erősítheti.

Megírták azt is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrég újabb jogsegélykérelmek kibocsátását kezdeményezte Litvániát és Lengyelországot érintően. Előbbit azért, mert a céghálóhoz sorolható Holotech Hungary Kft. részére értékesített gépek összeszerelésével megbízott litván állampolgár tanúkihallgatása szükségessé vált, aki információkkal tud szolgálni a megbízásával, valamint a gépek összeszerelésével kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tudják, az adóhatóság javasolja azt is, hogy Lengyelország esetében egyrészt a Pawama sp zoo lengyel illetékességű cég pénzforgalmi adatainak beszerzése miatt bocsássanak ki jogsegélyt. Másrészt a Cseh-csoporthoz köthető Pannónia Nyomda Kft. és az Unitech Kft.-vel végzett gazdasági események kapcsán keletkezett dokumentumok, e-mailek és könyvelési iratok beszerzését illetően szeretnék megkeresni a lengyel szerveket.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220920-cseh-katalin-ugy-tobb-helyszinre-is-kiszallt-a-nav.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett haderőfejlesztési programjának folytatása mellett

A bilaterális találkozón – amely az első ilyen volt a két miniszter között – a …