2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csalódottak és dühösek M. Richárd ítélete után a hozzátartozók

Hirdetés

Csalódottak és dühösek M. Richárd ítélete után a hozzátartozók

M. Richárd büntetőperében az ügyészség szigorúbb ítéletet kérő fellebbezése ellenére  másodfokon enyhített a büntetésen a Fővárosi Törvényszék. M. Richárdot a két ember halálát és több ember sérülését okozó, négy évvel ezelőtt a Dózsa György úton történt baleset miatt ítélték három és fél év fogházbüntetésre. A jogerős ítélet kihirdetése után a bírósági folyosón a baleset egyik áldozatának, egy 24 évesen elhunyt fiatalembernek az apja csalódottságáról, öccse pedig elkeseredett dühéről beszélt az újságíróknak.  A közösségi oldalakon is komoly vihart váltott ki az enyhébb ítélet.

Molnár József fia, Dávid négy nap híján 24 éves volt a tragikus baleset idején. A kanyarodó Citroën hátsó ülésén ült, amikor beléjük ütközött 140-nel M. Richárd autója.

Hirdetés

A család a mai napig nem tudta feldolgozni a tragédiát. Elköltöztek korábbi otthonukból, nem bírtak abban a lakásban maradni, ahol azelőtt együtt laktak, az apa a mai napig kerüli a Dózsa György út környékét. Még bankot is váltott, hogy ne kelljen arra mennie. Nem kérte szakember segítségét a tragédia okozta trauma feldolgozásához, mint mondta „van, aki magába fojtja, van aki kibeszéli” a fájdalmát. „Azóta nincs életünk” – tette hozzá.

„Nem igazságos az ítélet, többre számítottam” – mondta. Nem érti, hogy „ehette meg” a bíróság, hogy M. Richárd megbánta a tettét. Szerinte, ha kikerül a börtönből, ugyanúgy be fog ülni az autóba, ahogy korábban is tette.

Elmondta azt is, hogy szerinte az áldozatok hozzátartozói, a sértettek jogi képviselője csekély a szerepet kap a büntetőeljárásokban. A sajtó jelen lévő képviselőinek megköszönte, hogy végig nagy figyelemmel kísérték az ügyet.

Molnár József fia, az áldozat testvére az apjánál is indulatosabban nyilatkozott.

Ő hívta a testvérét a fővárosi vízművekhez dolgozni, még csak pár napja volt ott, és éppen a majdani munkájához tartozó feladatokat ismertették meg vele a terepen, amikor a baleset történt. A fiatalember főnöke, a büntetőper harmadrendű vádlottja vezette az autót.

Utólag újrahallgatva a bíróság ítéletének indokolását, érthető az áldozatok hozzátartozóinak elkeseredettsége. A sérültekről, az áldozatokról kevesebb szó hangzott el, mint arról, hogy az első rendű vádlott mennyire őszintén megbánta a tettét, amit egyébként csak gondatlanságból okozott – legalábbis a bíróság megítélése szerint.

A korábbi, ugyancsak enyhe 4 év fogházbüntetést csökkentette le a bíróság 3 év hat hónapra. Meglepő módon enyhítő körülménynek számított még az is, hogy M. Richárd a 9 hónappal ezelőtt hozott elsőfokú ítéletet követően elkövetett szabálysértésekért, törvénysértésekért […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/02/csalodottsagot-duhot-valtott-ki-m.-richard-itelete-a-sertettekben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 20 millió forint értékű e-bringával buktak le a szerb-magyar határon

A szerbiai vámhatóság kedden közölte, hogy a vámosok a szerb-magyar határon, a  horgosi határátkelőn hat …