2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csalódna David Cornstein, ha nem amerikai vadászgépeket rendelne a kormány

Csalódna David Cornstein, ha nem amerikai vadászgépeket rendelne a kormány

Remek fickónak nevezte Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztost a távozó amerikai nagykövet, egyben sürgette az F-35-ös vadászgépek mielőbbi beszerzését Magyarországon. David Cornstein a Népszavának adott búcsúinterjút, amiben kitértek az évek óta lebegtetett vadászgépbeszerzések ügyére. 

David Cornstein

David Cornstein

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Igen, kicsit csalódott lennék, ha nem ezt tennék

– felelte Cornstein arra a kérdésre, hogy zavarná-e, ha a magyar kormány – hasonlóan a 2001-es Gripen-beszezéshez – ismét skandináv típusok mellett döntenének.

Kitértek az Egyesült Államokból jövőben várhatóan érkező, cseppfolyósított gáz (LNG) beszerzésére is. Ezzel kapcsolatban a nagykövet elárulta, hogy az első amerikai szállítmányok januárban érkezhetnek Magyarországra. Cornsteint kérdezték arról is, hogy miért nem látogatott eddig Donald Trump amerikai elnök Magyarországra, ezzel kapcsolatban a leköszönő nagykövet csak annyit tudott válaszolni, hogy a vizitre Trump második elnöki ciklusban bizonyára sor kerül majd. Feltéve persze hogy a novemberi választáson az amerikai választók ismét bizalmat szavaznak Trumpnak, aki jelenleg 11 százalékpontos hátránnyal követi demokrata kihívóját, Joe Bident.

Az interjú többi részén az ideológiai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/15/davidcornsteintavozointerju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az Orbán-kormány szigorított, Varga Mihály mégsem viselt maszkot egy 1956-os megemlékezésen

Az Orbán-kormány szigorított, Varga Mihály mégsem viselt maszkot egy 1956-os megemlékezésen

Nemrég írtuk meg, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs maszk nélkül fotózkodott a …