2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csak óvatosan az anyák napi ölelésekkel!

Hirdetés

Csak óvatosan az anyák napi ölelésekkel!

Az anyák napi virágcsokor esetleges fertőzési kockázatáról Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs tavaly április 29-ei tájékoztatóján beszélt. Akkor azt mondta:

A tárgyakkal, így például a virágcsokorral való terjedés nem bizonyított, nem jellemző. Ez egy légúti vírus, a légúton történő fertőződés lehetősége az, ami veszélyeztethet minket. Úgyhogy nyugodtan készítsenek és adjanak virágot az édesanyáknak, nagymamáknak.

Arra talán még ő sem számított, hogy egy évvel később még mindig nem a megszokott módon köszönthetjük fel az édesanyákat. Noha tavaly még vakcina nélkül kellett a vírussal szembenézni, azóta – többek közt Karikó Katalinnak és csapatának köszönhetően – elindult a kórokozó elleni védekezés oltás formájában.

Reményre ad okot Orbán Viktor pénteki esti bejelentése is, miszerint négymillió embert már beoltottak a kórokozóval szemben. Korábban a kormány ehhez kötötte számos közintézmény, valamint szórakozóhely megnyitását is, így a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára már nemcsak egy teraszon van lehetőség kávézni, de szállodákba is mehetnek, és sportrendezvényeket is látogathatnak.

Hirdetés

Ennek reményében sokan vélik úgy, idén már személyesen is meglátogathatják a szülőket hosszú hónapok után, amire […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/02/negymillio-oltott-utan-lehet-anyak-napjat-unnepelni-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …