2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csak minden harmadik fiatal sportol iskolán kívül

Hirdetés

Csak minden harmadik fiatal sportol iskolán kívül

Az egészségtudatosság egyre nagyobb szerepet játszik a mindennapokban, mégis a legutóbbi hazai felmérés szerint a fiatalok csupán harmada sportol rendszeresen az iskolai testnevelés órákon kívül – derül ki a Társadalomkutató által végzett 8000 magyarországi 15-29 évest megkérdező Ifjúságkutatás 2020 tanulmányából, amely látleletet nyújt a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

A társadalom nagyon sok tévképzettel rendelkezik arról, hogy a fiatalok mivel töltik a szabadidejüket.

Hirdetés

A nagymintás ifjúságkutatás pontos képet nyújt a korosztályról. A felmérés egy 2000-ben indult sorozat része. Négyévente nyolcezer, 15–29 éves fiatalt kérdeztünk meg reprezentatív mintán. A módszertan, a vizsgált célcsoport és a kérdéskörök minden alkalommal azonosak, vagy nagyon hasonlóak, így a négyévente felvett adatok összehasonlíthatók, ez a kutatás egyik legfőbb értéke, hiszen trendeket is tudunk vizsgálni – foglalja össze Székely Levente a Magyar Ifjúság 2020 kutatás egyik fontos célját. A másik fő értéke a kutatásvezető szerint az a minta elemszáma, amely alapján kisebb társadalmi csoportok is vizsgálhatók.

A fiatalok szabadidős tevékenysége is a vizsgálat egyik területe volt.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a munka, a tanulás és háztartási feladatok elvégzését követően mivel tölti idejét a 15-29 év közötti korosztály. Ma a fiataloknak hétközben átlagosan 4 óra, míg egy hétvégi napon 6 óra szabadidejük van. Vannak azonban olyanok is, akik azt mondták, hétközben és hétvégén is legfeljebb egy óra szabadidővel rendelkeznek.

A fiatalok szabadidős terei és tevékenységei a kutatás adatai alapján keveset változtak, azonban az adatok mégis érdekesek, hiszen a kérdőívekre a fiatalok tavaly ősszel a pandémia harmadik hulláma alatt válaszoltak – emeli ki a legfrissebb kutatás érdekességét Székely Levente.

Társadalomkutató 3
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/13/csak-minden-harmadik-fiatal-sportol-iskolan-kivul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

A csepregi önkormányzati tűzoltóság egy hete számolt be arról, hogy a helyi hídépítéséhez használt anyagokat szándékosan …