2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csak katasztrofális gazdasági helyzetben csökkenne jelentősen a Fidesz támogatottsága

Hirdetés

Csak katasztrofális gazdasági helyzetben csökkenne jelentősen a Fidesz támogatottsága

Egyelőre elérhette mélypontját a Fidesz–KDNP támogatottsága, ami 2022 októbere óta 30-31 százalék körül mozog a teljes népesség körében. A pártra 2023 elején is a teljes, választókorú népesség 31 százaléka szavazna, ami megegyezik az egy hónappal korábban mért adatokkal – derül ki az IDEA Intézet felméréséből.

Az intézet 2022. december 31. és 2023. január 11. között készítette a reprezentatív felmérést. Mint írják, a fentiekhez hasonló tendenciák láthatóak a biztos szavazó pártot választók vonatkozásában is.

A legszűkebb, ugyanakkor legaktívabb választói rétegben 1 százalékpontos elmozdulás figyelhető meg, így a Fidesz–KDNP támogatottsága 48 százalék. A felmérésben ugyanakkor hozzáteszik, hogy ez a korrekció elhanyagolható az egy hónappal korábbi, hibahatárt közelítő 5 százalékpontos csökkenés után.

pártpreferenciák IDEAIntézet 2023 január

Hirdetés

Fotó: IDEA Intézet

Nem tudott profitálni az ellenzék a Fidesz őszi veszteségeiből

Az ellenzéki oldalon elhanyagolható, érdemi preferenciaváltozást nem eredményező választói mozgások történtek csak tavaly decemberhez képest. A legnagyobb ellenzéki párt továbbra is a Demokratikus Koalíció 12 százalékkal, mögötte a Mi Hazánk 6 százalékos támogatottsággal áll – egyszázalékos csökkenés mellett –, míg a Momentum 4 százalékra lett mérve.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/24/partpreferencia-idea-intezet-fidesz-kdnp-ellenzek-mi-hazank-mkkp/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Nagy lángokkal égett egy kétemeletes társasház Győrben hétfőn hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint …