2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csák János a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózatának a védnöke

Hirdetés

Csák János a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózatának a védnöke

Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében elmondta:

“A Kultúrpajta-hálózat ötlete Demeter Szilárdtól ered, és elmondható, a Zene Háza egy „szuperpajta”. A kultúrát ki kell vinni a „szentélyekből”, hogy minél szélesebb közönség férhessen hozzá, és ki kell használni a közösségteremtő erejét!”

„A mi tündérkertünk a nemzeti kultúránk, ez szolgál számunkra hajlékul, ezt örököltük az őseinktől, itt érezzük biztonságban magunkat, és ezt adjuk tovább a következő nemzedékek számára.”

A helyettes államtitkár a 125 éve született Tamási Áron sokat idézett szavait mondta:

Hirdetés

azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

Vincze Máté végezetül bejelentette: Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózatának védnökségére vonatkozó felkérést elfogadta, hiszen az általa vezetett minisztérium éppen ezt az üzenetet testesíti meg: jelenünk és jövőnk a múltunkban gyökerezik, mert akinek múltja van, annak van jelene, és biztosan lesz jövője is.

Pénteken kerül sor a 2022-ben minősített fesztiválok okleveleinek átadására, valamint a szövetség tagozatainak műhelyprogramjaira is. Aznap a média és kommunikációs csatornák is fókuszba kerülnek, valamint a kistelepülési kulturális piac kihívásairól is szó lesz.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221117-csak-janos-karpat-medence-kulturpajta-tunderkert-vednok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így lesznek nyitva a posták az ünnepek alatt

Így lesznek nyitva a posták az ünnepek alatt

December 25-én és 26-án, valamint 2023. január 1-jén a posták zárva lesznek, az ünnepek alatt …