2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Csak 30 kórházban jogosultak a dolgozók kiemelt ügyeleti díjra

Hirdetés

Csak 30 kórházban jogosultak a dolgozók kiemelt ügyeleti díjra

Az országos kórházi főigazgató körlevelet írt a fekvőbeteg ellátók vezetőinek, amelyben az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény mellékletében szereplő 279 intézményből 30-at sorolt a magas terhelésnek kitett szolgáltatók közé – írta meg a Népszava. Ennek értelmében a lista a Semmelweis Egyetemtől és a megyei oktató kórházakon át az Uzsoki utcai, vagy a Váci Kórházig terjed.

Kiderült az is, hogy az orvosi szakmák közül az aneszteziológusok, az intenzív terápiás orvosok és a sürgősségi területen gyógyítók állnak a magas leterheltségű területek élén, míg például a bőrgyógyászokat hátrébb sorolták.

Az ügyeleti díjakat tehát csak ezek mentén lehet megemelni, az Országos Kórházi Főigazgatóság ezzel kapcsolatban korábban azt közölte, hogy „az orvosok és szakdolgozók új ügyeleti díjazása és műszakpótléka átlátható és országosan egységes rendszert teremt “.

Bár a szabályokat illetően még sok a bizonytalanság, a legfontosabb megállapítások a következők:

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/30/szakdolgozok-kiemelt-ugyelet-potlek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …