2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Cölöpökre állították a vasszörnyet a Lánchíd felújításához

Hirdetés

Cölöpökre állították a vasszörnyet a Lánchíd felújításához

Utolsó szakaszába ért a Lánchíd-felújítás előkészítése, a pesti oldalon hétfőn és kedden felállították és összeszerelték a tizenkét tonna teherbírású toronydarut. Az építkezés kiszolgálására a Duna mindkét oldalán egy-egy toronydarut használ majd a kivitelező A-Híd, a helyszínre érkező alapanyagokat, valamint hídelemeket ezekkel mozgatják a felújításnál. 

A daru horogmagassága 29,75 méter, vagyis ilyen magasra tud emelni, a gémje pedig 45 méterre nyúlik ki. Száztonnás vasbeton súlyokkal rögzítették, hogy fel ne boruljon a hatalmas hídelemek mozgatásakor. Az előzetes felmérések alapján ahhoz, hogy a talaj a felújítás idején elbírja a toronydaruk terhelését, előbb cölöpözni kellett. Ezt egy hatalmas gép végezte, amely külön engedéllyel, fokozott óvintézkedések mellett juthatott el az építési területre. A szerkezet csaknem olyan magas, mint egy ötemeletes épület, ezért már az összeszerelése is nagy odafigyelést és szaktudást igényelt. Összesen négy cölöpöt fúrtak le a talajba, tizennégy méter mélyre. 

NYS 4488ok

Hirdetés

Fotó: BKK / Nyirő Simon

Az előkészületek hamarosan véget érnek, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/08/lanchid-felujitas-toronydaru-lezaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …