2020. október 28., szerdaMa Simon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.28. Simon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Cenzúrát követel az új kancellár az SZFE kommunikációs felületein

Cenzúrát követel az új kancellár az SZFE kommunikációs felületein

Csütörtökön az SZFE dolgozói sztrájkot hirdettek, a hallgatók pedig őrséget állítottak az egyetem Szentkirályi utcai épülethez is. Sem a színház, sem a pedig a film-és médiaintézet létesítményébe nem engedik be a tegnap kinevezett rektorhelyetteseket – jelentették be a hallgatók csütörtök délután.

31 napja tart a blokád

A hallgatók hangsúlyozták, amíg az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem teljesíti követeléseiket, addig az intézmény blokádját fenntartják. A dolgozók sztrájkja tovább erősíti az egyetem polgárainak autonómia törekvését – mondták.

A kuratórium által kinevezett kancellár, Szarka Gábor ezredes azzal fenyegette meg a sztrájkolókat, hogy nem fizet bért az egyetem dolgozóinak. A diákok szerint

A KANCELLÁR EZZEL A LÉPÉSSEL MUNKÁLTATÓI KÖTELESSÉGÉT SÉRTENÉ MEG, RÁADÁSUL MEGVONTA AZ SZFE SZERVEZETI EGYSÉGEINEK INTÉZKEDÉSI JOGÁT, ÉS CENZÚRÁZNI AKARJA AZ EGYETEM ÖSSZES KOMMUNIKÁCIÓS FELÜLETÉT.

A hallgatók emlékeztettek, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium 10 hónapja nem biztosít rektort az egyetemnek. A pályázat útján, demokratikusan megválasztott rektort, Upor Lászlót az ITM nem nevezte ki. A diákok szerint a törvénytelen helyzetet újabb törvénytelenséggel tetézte azzal, hogy a felsőoktatási törvényt sértő módon jelölt ki rektorhelyetteseket önkényesen.

A hallgatók kifogásolták, hogy a kuratórium pályáztatás nélkül nevezett ki egy színházi és filmes rektorhelyettest, amelyről a szerda esti tüntetés közben értesültek az egyetem polgárai.

Kapcsolódó
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/01/cenzurat_kovetel_az_uj_kancellar_szfe_kommunikacios_feluletein/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Merkely: a magyar gyógyszerrel a szervezet könnyebben legyőzi a koronavírust

Merkely: a magyar gyógyszerrel a szervezet könnyebben legyőzi a koronavírust

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kedd este nyilatkozott a közszolgálati híradónak a remdesivirrel kezelt …