2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bús Balázs: Mondjon le a polgármester, más erkölcsös lépés nincs

Hirdetés

Bús Balázs: Mondjon le a polgármester, más erkölcsös lépés nincs

„A választásokat megelőző és a választásokat követő letartóztatások és korrupciós ügyek kapcsán Óbuda politikai vezetése és a testület megválasztott baloldali képviselői soha nem látott morális válságba sodorták a kerületet” – írta legutóbbi Facebook-bejegyzésében Bús Balázs.

A fideszes politikus szerint a vezetés és a képviselők folyamatosan menekültek a szembenézéssel, és nem vesznek részt a testületi üléseken sem, ahol tisztázni lehetett volna a helyzetet.

Bús Balázs megjegyezte, a megválasztott polgármester és a testületet alkotó baloldali többség mozgástere szerinte a következő öt évben nullára csökken, a fővárosban az érdemi beleszólásuk megszűnt, míg a kormánnyal folyamatos konfliktusban vannak.

Hirdetés

Az elmúlt 5 év azt mutatta, hogy az ellenzéket minden pozícióból kiszorították, a felügyelőbizottságokban az érdemi ellenzéki ellenőrzést ellehetetlenítették. Óbudának nem jövőt adnak, hanem elveszik

– emelte ki, majd hozzátette, hogy szerinte a helyi választási bizottság baloldali tagjai „elfogultan és a joggal visszaélve hozták a döntéseiket”, és az elmúlt évek azt mutatják, hogy „Óbudán a joggal, a hivatali hatalommal rendszerszintű a visszaélés”.

Bús Balázs elgondolása szerint a következő öt évben ugyanaz fog történni, „melyet idáig is el kellett szenvednünk”, és ameddig ez nem változik, addig nem látja értelmét annak, hogy egy ilyen testületben bármilyen módon is részt vegyen, ezért nem veszi fel a pártlistás mandátumát és nem ül be a testületbe sem.

Vissza kell szereznünk Óbuda becsületét, de (…) ez csak a jelenlegi testületen kívül lesz lehetséges. Ebben kívánok és fogok szerepet vállalni. Jelenleg a változásnak és Óbuda becsületének a visszaszerzéséhez egy lehetőséget látok: lemond a polgármester és a testület feloszlatja magát. Más erkölcsös lépés nincs

– hangsúlyozta.

Az óbudai korrupciós ügy

Mint arról beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség június 17-én Óbuda–Békásmegyer Önkormányzatnál kutatást végzett, a hatóságok pedig őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt. 

Az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában kedden összehangolt akciót hajtott végre az óbudai önkormányzatnál.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy

AZ ÜGYBEN ELJÁRÓ NYOMOZÁSI BÍRÓ ELRENDELTE A MINŐSÍTETT HIVATALI VESZTEGETÉS ELFOGADÁSÁNAK BŰNTETTÉVEL GYANÚSÍTOTT ALPOLGÁRMESTER […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/25/bus-balazs-obuda-korrupcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit …