2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Budapest várja az állami rezsikompenzációt, marad a Horn Gyula sétány

Hirdetés

Budapest várja az állami rezsikompenzációt, marad a Horn Gyula sétány

A Fővárosi Önkormányzatnál 2023-ban is a források és kiadások határozzák meg a tematikát. A jövő szerdai közgyűlés napirendi pontjainak ismertetése során kiderült, hogy a BKV múlt év novemberi és decemberi tartozásának átütemezését kéri a NAV-tól, tekintettel a forráshiányára. 

Így spórolt Budapest

A háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a főváros energiamegtakarításának eredményeit is ismertette. A 2021 negyedik negyedévéhez képest 2022 negyedik negyedévére a gázfelhasználásban 40,2; a távhőkiadásokban 37,2; az elektromosáram-fogyasztás terén pedig 4,8 százalékos spórolást könyvelhettek el. Az említett 2021-es időszakban összesen 5,5 milliárdot költöttek ezekre, 2022-ben – spórolással együtt is – 15,1 milliárdot (anélkül viszont 18 milliárd lett volna a számla).

A főváros számára fizetendő állami rezsikompenzációról nem volt újabb tárgyalási forduló,

Hirdetés

de miután a kormány a Fővárosi Önkormányzatot területi önkormányzatként kezeli, Kiss Ambrus abban bízik, hogy a megyei önkormányzatokkal folytatott tárgyalások Budapestre is kiterjednek majd, és ezek eredményeként, a második tárgyalás után forrásokhoz juthat. A költségvetésben mindenesetre bevételként már számolnak vele.

Pozitívumként számolt be arról, hogy az energiakrízis ellenére megvan Budapest költségvetésében a forrás a főváros cégeinél és intézményeinél dolgozók béremelésére. 2021 stagnálása és a 2022-es év reálkereseteinek szinten tartása után idén 15+1 százalékos emelésre számíthatnak az érintettek. A főváros büdzséjének terhére ez összesen 15 milliárd forint feletti bérkiáramlást jelent.

Budapest […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/19/fovaros-kompenzacio-berek-lanchid-bkv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Megérkezett a három mobil mentőállomás

A külügyminiszter azt írta, hogy a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai …