2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Budapest főépítésze nem hiszi, hogy a Fudan illeszkedne a Diákváros terveibe

Hirdetés

Budapest főépítésze nem hiszi, hogy a Fudan illeszkedne a Diákváros terveibe

Erő Zoltán elismerte, hogy Budapest városfejlesztési projektjei a legforróbb aktuálpolitikai témák közé tartoznak. A Városliget után most a Fudan Egyetem esetében van a legélesebb ütközőpont a főváros és a kormány elképzelései között. Utóbbiról a főépítész nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy illeszkedni tudna a Diákváros eredeti terveibe. 

Mint az Azonnalinak adott interjúban hangsúlyozta, az élhető várost helyezi középpontjába a fővárosi várostervezés. Ez tömören megfogalmazva kevesebb autót és több közösségi közlekedést jelent. Ebbe az elgondolásba illeszkedik a Várostervezési Főosztály terve, amely szerint a nagykörúti kerékpársávok után bringások vehetnék birtokba a Szabadság hidat és a Lánchidat is.

A tavaly készült fejlesztési koncepció szerint a kerékpárhasználat mellett a forgalomcsillapítást is szolgálná a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca leszűkítése: itt egy-egy buszsáv mellett az autóknak egy-egy forgalmi sáv maradna, a megszűnő sávok helyett pedig szélesebb járda, teraszok és zöldfelületek segítenék a belváros revitalizációját. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/09/budapest-varosfejlesztes-ero-foepitesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem volt védettségije a családnak, ezért a Junkies ment ki hozzájuk

Nem volt védettségije a családnak, ezért a Junkies ment ki hozzájuk

A család a helyszínre érkezve szembesült azzal, hogy védettségi igazolvány hiányában nem engedik be őket. …