2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Búcsúzók és érkezők: vérfrissítés előtt áll a magyar politika

Hirdetés

Búcsúzók és érkezők: vérfrissítés előtt áll a magyar politika

A június 9-i választáson négy lista szerzett EP-mandátumot Magyarországról:

  • Fidesz–KDNP – 11 mandátum
  • Tisza Párt – 7 mandátum
  • DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek – 2 mandátum
  • Mi Hazánk – 1 mandátum

Évtizedes tapasztalattal rendelkező EP-képviselők köszönnek le

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselői közül nem folytatja brüsszeli munkáját Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Járóka Lívia, Trócsányi László, Kósa Ádám, valamint Tóth Edina sem.

Közülük Hidvéghi Balázs marad a politikában, országgyűlési képviselő lesz. Bocskor Andrea és Deli Andor EP-képviselők továbbra is a határon túli magyar nemzeti közösségek érdekében folytatják munkájukat.

A néhány év megszakítással 2004 óta EP-képviselő Járóka Lívia az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását. A korábbi igazságügyi miniszter, Trócsányi László már korábban bejelentette, nem indul újra a 2024-es európai parlamenti választásokon, mert a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként a magyar felsőoktatás sikeréért kíván dolgozni.

Hirdetés

Tóth Edina európai parlamenti tanácsadói és képviselői tapasztalatával környezetvédelmi szakember lesz. Kósa Ádám a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának elnökeként az egyik legfontosabb nemzetközi sportdiplomáciai tisztséget betöltő magyar sportvezetőként dolgozik a jövőben.

Az ellenzéki térfélen is történt átalakulás: Ujhelyi István 2014 óta volt európai parlamenti képviselő, de az MSZP-vel történt szakítása után nem indult a választáson. Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció politikusa sem folytatja brüsszeli munkáját, és miután csak két mandátumot szerzett a DK–MSZP–Párbeszéd-lista, Rónai Sándor is búcsúzni kényszerül az EP-től.

Kiesett az Európai Parlamentből Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/23/ep-valasztas-onkormanyzati-valasztas-europai-parlament-fidesz-kdnp-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőautó borult fel Budapesten, a Bocskai úton

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a …