2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Brazil hadszíntéri szállító repülőt vesz a honvédség

Hirdetés

Brazil hadszíntéri szállító repülőt vesz a honvédség

Brazil gyártmányú, sugárhajtású hadszíntéri szállító repülőgépeket vásárol a brazil Embraer vállalattól a Magyar Honvédség, amely fejlesztéssel teljessé válik a haderő légiszállítási képessége. A két KC-390-es hadszíntéri szállító repülőgép beszerzéséről a mai napon aláírt szerződést a Honvédelmi Minisztériumban Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Jackson Schneider, a brazil Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével – tájékoztatta az MTI-t a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága.

A megállapodás értelmében a honvédség úgynevezett rámpás szállítógépeket kap, ez a kialakítás megkönnyíti a nagyobb méretű terhek, sőt akár maximum 23 tonna súlyú harcjárművek szállítását is. A nagyméretű terhek, katonai felszerelések, járművek és személyi állomány akár 80 felszerelt katona vagy 60 ejtőernyős célba juttatására. A futóművek különleges kialakítása révén a gép alkalmas betonozott repülőtéren kívüli rossz minőségű terepviszonyok közötti fel- és leszállásra, továbbá ejtőernyős légideszant műveletek kiszolgálására is. Felszereltsége lehetővé tesz vészhelyzeti kimenekítést, illetve nagy létszámú beteg- és sebesültszállító feladatok végrehajtását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/17/a_brazil_embraer_kc-390-esei_valtjak_a_becsuletben_megoszult_ancsakat/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már majdnem kész a világszínvonalú szegedi biobank

Már majdnem kész a világszínvonalú szegedi biobank

Megérkezett a Szegedi Tudományegyetem új biobankjának 12 tonna súlyú, világszínvonalú mintatároló berendezése. A több mint …