2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bőven akadt dolguk tavaly a betegjogi képviselőknek

Hirdetés

Bőven akadt dolguk tavaly a betegjogi képviselőknek

Mint arról már beszámoltunk, az elmúlt hetekben számtalan levelet kaptunk olyan olvasóktól, akik átéltek már valamilyen megalázó helyzetet az állami egészségügyben. A történetek elsősorban a nőgyógyászatokról szóltak, de a koronavírus miatt is sokan kerültek nehéz helyzetbe tavaly. Mindezek ellenére sok páciens a mai napig nincs tisztában a jogaival, ezért egy korábbi cikkünkben összeszedtük, miként fordulhatunk betegjogi képviselőhöz.

Hazánkban a betegjogiképviselői-hálózatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának önálló szervezeti egységeként az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) működteti.

Kérdésünkre elmondták, hogy 2020-ban 20 081 megkeresés érkezett hozzájuk, ami a közfinanszírozott és magánegészségügyi szolgáltatásokból érkező megkereséséket is magába foglalja.

Hirdetés

Az IJSZ éves beszámolójából az is kiderül, hogy ez a szám 21 százalékos növekedést jelentett a korábbi, 2019-es adatokhoz képest, amikor a megkeresések száma 16 597 volt. Az alábbi grafikon jól szemlélteti, hogy a korábbi években sem volt példa hasonlóra, így egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány áll a háttérben.

A veszélyhelyzet bevezetése következményeként a vírus elleni hatékony küzdelem érdekében bizonyos betegjogok korlátozottan érvényesültek

– áll a beszámolóban. A látogatási tilalom miatt például több ezer családnak sérült a kapcsolattartási joga, így a betegjogi képviselőknek számos ezzel kapcsolatos panaszra kellett megoldást találniuk. Emellett 2020-ban folyamatosan változtak a betegutak, a páciensek más sorrendben, új eszközök bevonásával kaphatták meg a számukra megfelelő ellátást, ami szintén számos konfliktushoz vezetett.

megkeresesek szama

Fotó: Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/05/betegjogi-kepviselo-korhaz-koronavirus-jarvany-panasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kovács Zoltán szerint az F1-es sztárok megszólalásai példázzák, hogyan működik a Soros-hálózat

Kovács Zoltán szerint az F1-es sztárok megszólalásai példázzák, hogyan működik a Soros-hálózat

Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és …