2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bölcsőde és óvoda is lehet a járvány gócpontja

Bölcsőde és óvoda is lehet a járvány gócpontja

Csütörtöktől csak azok a gyerekek vehetnek részt az iskolai oktatáson, akiknek a belépéskor a testhőmérsékletük nem magasabb, mint 37,8 Celsius-fok. Müller Cecília országos tisztifőorvos még szeptember közepén jelentette be az újabb szigorító intézkedést, miután kiderült:

a statisztikai adatok alapján a fiatalok körében terjed leggyorsabban a vírus,

noha főleg a 40 év feletti korosztály, és azon belül is a krónikus betegséggel rendelkezők szorulnak kórházi ellátásra.

Egy kétgyermekes családanya Miskolcon, az egyik gyárban kaphatta el a vírust. A kötelező karantén első napján még nem gondolta, hogy ő is érintett, de a tünetek hamar egyértelművé tették azt. A tesztelés során pedig be is igazolódott a gyanú. A karantén nemcsak az ő számára lett előírva, hanem a vele egy lakásban élő két gyermekének is. A családanya azonban nincs megelégedve az eljárással.

A gyerekeknek nem volt teszt. Az ÁNTSZ dolgozója azt mondta telefonon, amíg nincsenek a gyerekeknek tüneteik, addig nem csinálják meg a tesztet sem. Pedig ha én vírusos vagyok, akkor ők is azok!

– fakadt ki. Viszont a gyerekeknek tíz nap múlva – akár hordozzák a vírust, akár nem – tünetmentesség esetén iskolába kell menniük. 

„Mi van, ha a gyerekeim viszik be a vírust?”

– tette fel a kérdést az ÁNTSZ egészségügyi szakemberének, akitől választ azonban nem kapott.

Amanda 3 , illetve 10 éves gyermekei egyre nehezebben viselik a karantént, így alig várják, hogy ismét iskolába, és óvodába mehessenek, találkozhassanak tanáraikkal, pajtásaikkal. Akár úgy is, hogy tünetmentesek, mert számukra az állam nem készít tesztet.

Valószínű, így betegedhetett meg egy kisváros […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/02/hat_eves_kor_alatt_ritkan_tesztelik_a_gyerekeket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Holttestet emeltek ki a Dunából, a rendőrség segítséget kér

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen személy rendkívüli halála miatt folytat eljárást – derül ki a …