2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bojár Gábor: A titkárnő sápadtan jött be, hogy itt van az FBI

Bojár Gábor: A titkárnő sápadtan jött be, hogy itt van az FBI

A podcast felvétele az Index munkatársainak felmondása előtt született. Az Indexet jelenleg a felmondási idejüket töltő Index-munkatársak szerkesztik. Bojár Gábor hozzájárult az felvétel közléséhez.  

Ahogy a nyolcvanas években olyan sokan, Bojár Gábor is egy Trabanttal kezdte, lakótelepi lakásban lakott és kempingbe járt nyaralni. Egy amerikai út után pelenkamosoda alapításán gondolkozott, aztán a számítógépes tervezés felé fordult. Rájött arra, hogy magánál tehetségesebb embereket kell maga köré gyűjtenie, úgy érhet el sikert. Egyik első tárgyalására a Trabanttal és sok önbizalommal ment ki Bécsbe, később már Steve Jobstól, az Apple alapítójától kapott tanácsokat, és a Graphisoft világcég lett. 

Néhány szerkesztett részlet a beszélgetésből:

Bojár Gábor: 2001 nehéz évem volt. A tőzsdei bevezetés utáni időszak számomra nem volt egy sikertörténet, bár a tőzsdei bevezetés maga egy sikertörténet volt. Meggazdagodtunk, akkor tényleg villát tudtam venni a francia tengerparton, de a cégnek ez egy nagyon nagyon nehéz időszaka volt, ugyanis nem volt igazán érett egy önálló tőzsdei jelenlétre, és megnőtt arra a szintre, ahol rá kellett jönnöm arra, hogy nem én vagyok a legjobb vezető.

Hogyha már azt mondta, hogy Trabantja volt 1980-ban, milyen autója volt 2000-ben?

Mercedes, sport Mercedes.

63A4563

Fotó: Rostás Bianka / Index

Volt magángépe vagy jachtja?

Jachtom volt, magángépem nem. Amikor elkezdtük a Graphisoftot, az alapító társammal, Tari István Gáborral együtt arról álmodoztunk, hogy majd ha a cég megnő, akkor lesz egy corporate jetünk, és akkor annak a farkán egy nagy G-betű lesz. (…)  Amikor megnőtt a cég akkorára, hogy nyugodtan megengedhettük maguknak, hogy legyen egy corporate jet, akkor azért már tudtuk, hogy ez felesleges. Az egy olyan luxus, amit egy jó üzletember nem engedhet meg magának, mert egy jó üzletember nem szeret pazarolni. Hajót vettem magamnak, bevallom őszintén. Miután a Nemetscheknek eladtuk a céget, azután azt mondtam: hogy jó, veszünk egy hajót, az belefér. Ez volt életem legrosszabb üzleti döntése.

(…)

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/07/28/rendszervaltas_kibeszelo_podcast_bojar_gabor_graphisoft_uzlet_siker/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az országos tisztifőorvost trágár fényképpel támadja, az Index osztódással szaporodását drámának lódítja a baloldali propagandalap kiállítása

Tovább folytatja a konzervatív vagy a baloldal által annak gondolt emberek elleni egyre durvább támadásokat …