2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / BKK: Csak ott lesz első ajtós felszállás, ahol az nem növeli jelentősen a menetidőt

Hirdetés

BKK: Csak ott lesz első ajtós felszállás, ahol az nem növeli jelentősen a menetidőt

Újabb vonalain vezeti be az első ajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), de csak ott, ahol az nem okoz érdemi menetidő-növekedést – olvasható a társaság szerkesztőségünk részére eljuttatott közleményében.

Az első ajtós rendszer az elmúlt több mint tíz év tapasztalatai alapján hatékony lehetőség a bliccelés visszaszorítására, a jegy- és bérletvásárlás motiválására, és új járatok bevonásakor csak néhány napig okoz pár perces növekedést a járatok közlekedésében

Hirdetés

 – írták. A tervek szerint a javuló jegy- és bérletvásárlási szokások miatt, valamint az utasok biztonságérzetének növelése érdekében a BKK minden olyan vonalra kiterjeszti az első ajtós felszállási rendet a jövőben, ahol az nem okoz fennakadást vagy nem növeli jelentősen a menetidőt. Hozzátették, a rendszer tehát nem mindenütt, és nem minden időszakban lesz érvényes, így a kifejezetten forgalmas vonalszakaszokon a hétköznapi csúcsidőszakban egészen biztosan nem kell számítani arra, hogy az első ajtós felszállási rend nehezítené az utazást.

Rögzítették azt is, hogy mielőtt a BKK egy új vonalon vezeti be az első ajtós felszállási rendet, azt mindig előzetes felmérés előzi meg, amely figyelembe veszi az adott vonal sajátosságait, menetrendjét, és a vonal menti jegyvásárlási lehetőségeket is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/16/bkk-felszallas-blicceles-menetido/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja hét helyen is …