2021. december 3., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bevisszük az erdőbe, lássuk, kitalál-e?

Hirdetés

Bevisszük az erdőbe, lássuk, kitalál-e?

A koronavírus-járvány egészségügyi és társadalmi nehézségeivel közel két éve kényszerülünk együtt élni, de az emberi természet már csak olyan, hogy a lehetséges kereteken belül igyekszik szabadulni a nehezen viselhető szigortól. Ennek a szabadulásnak az egyik legkivitelezhetőbb módja pedig a kirándulás, a természetjárás, amely a korlátozások idején is elérhető kikapcsolódási lehetőség maradt. Sokan éppen a járvány miatt fedezték fel újra a turizmus szépségeit, és a Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes mobiltelefonos természetjáró applikációja is nagy népszerűségnek örvend.

A digitális világ amúgy is elkényezteti a modern turistákat, hiszen telefonra letölthető térképek és műholdas navigációs eszközök segítenek a tájékozódásban, amit természetesnek tekintünk, holott

szüleink, nagyszüleink még papírtérképet és tájolót tettek a hátizsákba az elemózsia mellé, úgy indultak kirándulni, leginkább a turistajelzések iránymutatásait követve.

Hirdetés

Jeltörténet

A Magyarországon használatos turistajelzés-rendszert 1929-ben vezették be, és a munka az elismert geológus, térképész és barlangász, Dr. Strömpl Gábor nevéhez fűződik. Ő dolgozta ki a napjainkban is használt, egységesített turistajelzés rendszert, amelynek célja az volt, hogy megadja a kezdő és gyakorlott túrázóknak a biztonságos természetjárás lehetőségét, térképpel vagy anélkül egyaránt.

A turistajelzések tehát azóta is köszönik, jól vannak, időről-időre […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/13/kirandulas-termeszetjaras-turistaut-turistajelzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: A fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

Áder János: A fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

A fiatalok jövőjéről szól a fenntarthatóság, hiszen az ő sorsuk múlik a környezeti egyensúly megőrzésén – …