2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Benyújtották a törvénymódosításokat az uniós pénzek felszabadításáért

Hirdetés

Benyújtották a törvénymódosításokat az uniós pénzek felszabadításáért

Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő törvénymódosítások között szerepel, hogy az információszabadság-törvényben lazítják a közérdekű adatokhoz való hozzáférések költségeit és szabályait a veszélyhelyzet ideje alatt. Kivezetik például a közérdekű adatok kiadása munkaerő-költségeinek kiszámlázását, azt a jövőben nem kell majd kifizetnie az adatigénylőnek. Ugyancsak vége lesz a kiadásra eddig rendelkezésre álló 90 napos határidőnek is.

A javaslat egyúttal intézményesíti a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságot – amely az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter munkaszervezetében fog működni –, és lefekteti annak működési szabályait. Igazgatóját az európai uniós források felhasználásért felelős miniszter javaslatára a miniszterelnök négy évre nevezi ki, és a szervezet tevékenységéről évente tájékoztatja az Integritás Hatóságot. A javaslat továbbá tartalmazza a közérdekű adatigénylésekre irányadó, a veszélyhelyzetben alkalmazandó speciális szabályok megszüntetésére irányuló rendelkezéseket is.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter vasárnap azt közölte, hogy a magyar kormány vállalásait tartalmazó törvénymódosítási javaslatokat hétfőn és pénteken nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek.

A törvénymódosítások hétfőn benyújtott első […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/23/torvenymodositas-unios-penzek-varga-judit-semjen-zsolt-europai-bizottsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Döntött a SZÉP-kártyák sorsáról a kormány

Döntött a SZÉP-kártyák sorsáról a kormány

A SZÉP-kártyákat 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter …