2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bennfentes kereskedését bírságolták meg a volt belügyi államtitkár üzlettársát

Hirdetés

Bennfentes kereskedését bírságolták meg a volt belügyi államtitkár üzlettársát

Bennfentes részvénykereskedésért kell 58 millió forint büntetést fizetni N. Péternek, aki májusban 734 milliós osztalékos osztozott Pintér Sándor belügyminiszter régi bizalmasával, a korábbi belügyi államtitkár Tasnádi Lászlóval. 

A hétfőn közzétett névtelen bejelentés szerint a magánszemély 2019. július 29-én 10 millió darab Est Media Nyrt. részvényt szerzett meg olcsón, csupán egy nappal azelőtt, hogy bejelentették az Est Media Nyrt. felvásárolja az egyik hazai informatikai vállalatcsoport jól menő cégét, a Delta Systems Kft.-t.

A Magyar Nemzeti Bank szerint a magánszemély „többletinformációk révén a valós értékéhez képest töredékáron jutott hozzá a részvényekhez”, ami a többi befektetővel szemben előnyhöz juttatta. A jegybank hangsúlyozta: a magánszemély egy, az érdekeltségébe tartozó cégen keresztül, egy tőzsdén kívüli, úgynevezett OTC-ügylet keretében vásárolta meg a részvényeket egy másik gazdasági társaságtól. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/16/reszveny-kereskedelem-buntetes-magyar-nemzeti-bank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem nézik Liptai Claudia cukrászműsorát az RTL-n, gyorsan csináltak egy álbotrányt

Az egyértelműen forgatókönyv szerint történő balhé azzal indult, hogy két szereplő összeszólalkozott az egyik feladat …