2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Benkő Tibor: A magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

Hirdetés

Benkő Tibor: A magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Ludovika Fesztivál 100 napos ünnepség elnevezésű programon a honvédtisztjelöltekhez szólva azt mondta, hogy miután száz nap múlva leteszik katonai esküjüket, sok lemondással, megpróbáltatással, kihívással teli év vár rájuk, de „a legszebb hivatást választották” – írja az MTI.

A miniszter fontosnak nevezte az ünnepség hagyományát, és azt mondta: a következő száz napnak arról kell szólnia, hogy a tisztjelöltek készüljenek fel arra a hivatásra, amelyet az ország érdekében vállaltak.

Megjegyezte: a honvédtisztjelöltek megtapasztalhatták, hogy egyetemi tanulmányaikat nem csak az iskolapad és a tankönyvek jelentették, hiszen már képzésükkor is részt vettek a Magyar Honvédség munkájában. Kiemelte: legyenek büszkék arra, hogy már tanulmányaik közben is szolgálták az ország érdekeit.

A tisztek tanulmányait számos nehézség kísérte az utóbbi időben

A miniszter arra is emlékeztette a hallgatóságot, hogy a tisztek tanulmányit végigkísérte az ország déli határának védelme, kivették részüket a koronavírus-járvány megfékezéséből, és ott voltak az ország keleti térségében is, amikor a határon túl kitört a háború.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/07/honvedelmi-miniszterium-benko-tibor-beszed-ludovika-fesztival-nemzeti-kozszolgalati-egyetem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: A magyar nép nemet mondott a Gyurcsány vezette baloldalra

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: a hatalom a népé, ez a törvény, ez …