2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bemutatkozott Orbán tehetséggondozója, a magyar ellen-CEU

Bemutatkozott Orbán tehetséggondozója, a magyar ellen-CEU

Mind a 19 megyeszékhelyen és további 16 magyarlakta városban jelen lesz a Kárpát-medencében a Mathias Corvinus Collegium (MCC), ami mintegy tízezer fiatal tehetséggondozására készül a jövőben. Ehhez minden anyagi támogatást meg is kapott a kormánytól a jövőre 25 éves kollégium, amely kuratóriumának élén immár Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára áll. Az Országgyűlés még áprilisban döntött arról, hogy az állam tulajdonában lévő MOL- és Richter Gedeon-részvények 10-10 százalékát átadja az MCC kezelésébe, ezzel jelentősen feltőkésítve Orbánék tehetséggondozóját. 

Kapcsolódó

Megkapta az állami részvényeket a Mathias Corvinus Collegium

Az MCC megkapta a Mol és a Richter 10-10 százalékos részványcsomagját.

Az államtitkár-kuratóriumi elnök szerint a cél az, hogy olyan speciális intézményrendszert hozzanak létre, amelyből ki tud nőni az elkövetkező évtizedek hazai politikai, gazdasági és kulturális elitje, ez ugyanis nemzetstratégiai kérdés Magyarország számára – ezt azon a szerda délelőtti sajtótájékoztatón mondta el Orbán Balázs, ahol Szalai Zoltán főigazgatóval közösen mutatták be a kollégium új vezető oktatóit. 

Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke

Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke

Fotó: Index

Az MCC ugyanis azzal, hogy jelentős anyagi forrásokhoz jutott, meg is újul kívül és belül: az egykor a Balassi Intézetnek is helyet adó, szebb napokat látott, szocialista stílusú épületegyüttest hamarosan lebontják, hogy a helyén egy új, a kor elvárásainak is megfelelő, zöld központ jöjjön létre. A kollégium erre az időre a belvárosba költözik. Nagy előrelépésnek mondható az is, hogy a korábbiaktól eltérő módon, a jövőben már főállású oktatók foglalkoznak a tehetséggondozásban részt vevő diákokkal, akik az ingyenes oktatás mellett ösztöndíjat is kapnak, valamint külföldi tanulmányaikat is támogatni fogják. 

A kollégium már tízéves kortól kínál programokat a tehetséges fiatalok számára, akik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/09/mathias-corvinus-collegium-orban-balazs-boris-kalnoky-mcc-szalai-zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek szombat délután egy balesetben a 33-as főút hajdú-bihari szakaszán …