2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bemutatjuk a kormány kísérleti rendszerét az oltásra

Hirdetés

Bemutatjuk a kormány kísérleti rendszerét az oltásra

A Kormányzati Tájékoztató Központ szerda reggel adott hírt arról, hogy a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében hetvenezer, már regisztrált ember kap SMS-ben értesítést, hogy időpontot foglalhat jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára. Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra, és  minden kórházban alkalmazni fogják az online időpontfoglaló rendszert

Az Index egyik munkatársa is megkapta SMS-ben a behívóját, noha kollégánkat már a háziorvosa is értesítette, hogy néhány nap múlva, az orvosi rendelőben felveheti az oltását. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs teljes összhang a praxisokban jelölt, leadott oltási időpontok között, tehát a tesztelés alatt álló, online rendszeren keresztül most még az is kaphat üzenetet, akinek az oltását már megszervezte a körzeti orvosa. 

image 50409473

Hirdetés

A Vakcinainfótól érkezett üzenetben felhívják az oltásra regisztrált figyelmét, hogy a fertőzés elleni vakcina beadásához egyéni oltási online időpont foglalásra van lehetősége. Az SMS-ben jelzik, hogy másnap 16 óráig foglalhat időpontot. Ehhez a tajszámra, a születési dátumra és egy internetes („nem vagyok robot”) ellenőrző kód megadására van szükség az EESZT Lakossági Portálon (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér), az eeszt.gov.hu oldalon. Az üzenetben jelzik, hogy milyen vakcinát kap az oltandó, ahogyan azt is, hogy a foglalt időpont módosítására az elektronikus felületen már nincs lehetőség.

Az eeszt.gov.hu felületén egy viszonylag feltűnő, az oldal tetején található keretezett rész jelzi az egyéni időpontfoglalás lehetőségét – erre kattintva kell megadni az előbb felsorolt adatokat. Zöld négyzet jelzi, ha valóban jogosult az időpontfoglalásra, és piros négyzet, ha olyan tajszámmal, születési adattal próbálunk továbblépni, amelyhez nem érkezett behívó. 

Ha zöld utat kapunk, akkor láthatjuk, hogy 2021. április 26. és 2021. április 28. között van lehetőségünk foglalni. Választhatunk, hogy Baranya megyében, Budapesten, Csongrád-Csanád megyében vagy Hajdú-Bihar megyében szeretnénk felvenni az oltást – amennyiben Budapestet jelöli az oltandó, pontos cím alapján kórházat is választania kell. Ezután ugrik fel a rengeteg időpont: a címhez rendelve, percre pontosan jelölhetjük meg az oltásunk időpontját. Ezután a  jelentkezés gombra kell kattintani, és máris megvan az online foglalt oltakozási időpont. A jelentkezés előtt az időpontfoglalást meg is lehet szüntetni. A online felületen az alábbi helyszínek választhatók: 

  • Budapest

    Semmelweis […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/21/koronavirus-magyarorszagon-koronavirus-covid-19-jarvany-oltas-vakcina-regisztracio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …