2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bejelentésre készül az ügyészség Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatban

Hirdetés

Bejelentésre készül az ügyészség Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatban

Közel három hónap után ismét sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Péter által rögzített hangfelvétellel kapcsolatban. Ismert, hogy március 28-án Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője ismertette, hogy a történtek miatt tanúként hallgatták meg Varga Judit egykori igazságügyi minisztert. Hozzátette azt is, hogy pontosan tudják, hogy ki az a Tóni, Barbara és Ádám.

A főügyész a sajtótájékoztatón elmondta, kommunikációs csapdában van, mert folyamatban lévő ügyeket hagyományosan nem kommentálnak. A legnagyobb csapdában akkor érezte magát, amikor az egyik kollégája, aki a Völner–Schadl-ügyön dolgozott, azt kérdezte tőle, ugye nem fog magyarázkodni. Úgy látja, hogy a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne arra, hogy idáig eljuttatták az ügyet, éjt nappallá téve dolgoztak, előfordult, hogy hozzátartozók hoztak be fehérneműt, mert tényleg folyamatosan dolgoztak, heroikus munkát végeztek.

A mostani tájékoztatás is a nyomozással kapcsolatban várható, ennél bővebben nem adott információt a főügyészség a meghívójában. A bejelentést az Index a helyszínről tudósítja majd.

Hirdetés

Magyar Péter rögzítette, majd hozta nyilvánosságra a felvételt

Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét márciusban hallgatták meg először tanúként a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova jogi képviselői – többek között Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter – is elkísérték.

PAP 3576

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Meghallgatása után három állítást fogalmazott meg a Völner–Schadl-ügyről:

  • Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter embere volt”.
  • A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. „Azt, hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, nem tudtam elmondani.”
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/19/kozponti-nyomozo-fougyeszseg-varga-judit-magyar-peter-hangfelvetel-nyomozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …