2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bejelentés érkezett a nyomozó főügyészségre Kósa Lajos pegasusos nyilatkozata miatt

Hirdetés

Bejelentés érkezett a nyomozó főügyészségre Kósa Lajos pegasusos nyilatkozata miatt

Hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen bejelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Tényi István. A Népszava „Kósa Lajos elismerte, hogy a kormány használja a Pegasust” című cikkére hivatkozik. A közéleti ügyekben rendszeres feljelentőnek számító egykori Fidesz-tag (2017-ben kizárták a pártból) a bejelentésében azt írja: a kormány eddig még azt is titkolta, hogy beszerezték volna az izraeli NSO kémszoftverét, ám ahogy arról mi is beszámoltunk, Kósa Lajos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülése után elismerte, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert.

Kósa Lajos

Kósa Lajos

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Bár a bizottsági ülésen elfogadták Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját, és ennek értelmében az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat, Tényi szerint a sajtóban megjelent adatok hivatali visszaélés, illetve minősített adattal való visszaélés bűntett gyanújára utalnak. Vagyis arra, hogy Kósa Lajos nem beszélhetett volna a sajtónak arról, hogy a belügy beszerezte a szoftvert.

Hirdetés

Tényi azt írja, ebben az ügyben állampolgárként vád- vagy nyomozóhatóság felé nem tehet feljelentést, ezért azt kéri a KNYF-től, hogy továbbítsák a szombati keltezésű közérdekű bejelentését az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz.

Kósa Lajos csütörtökön azt is elismerte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a szervezet minden, köztük ellenzéki tagja is betekinthetett a Pegasus-szerződéscsomagba, azonban Pintér Sándor meghallgatását a honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki tagjai azért tartják sikertelennek, mert szerintük egyetlen megfigyelt személlyel kapcsolatban sem kaptak konkrét választ. Kósa ezt azzal magyarázta, hogy ez természetes, hiszen ezzel a megfigyeltek személyiségi jogai sérültek volna. Ezeket az adatokat csak akkor lehetne kiadni, ha a nemzetbiztonsági bizottság felállítana egy vizsgálóbizottságot az ügyben.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/07/kosa-lajos-pegasus-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-tenyi-istvan-megfigyeles-kemszoftver/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyukakat fúrtak és gázolajat öntöttek bele – brutálisan megrongálták a 70 éves demecseri platánt

Barbárság Demecseren. Hét évtizede áll a Szabolcs megyei településen egy platánfa, amit a minap vandálok …