2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Beintenek a kormánynak a DK-s polgármesterek: 22-24 fokra fűtik az óvodákat, bölcsődéket

Hirdetés

Beintenek a kormánynak a DK-s polgármesterek: 22-24 fokra fűtik az óvodákat, bölcsődéket

Az önkormányzatok fenntartásában lévő gyermekintézményekben a téli hónapokban 22-24 fok a szokásos hőmérséklet, a vonatkozó rendeletek a csoportszobákban minimálisan 22 fokot írnak elő, aminek a padlótól 90 centiméterre, a gyermekek fejmagasságában kell meglennie. Ezzel szemben a kormány az energiaválság miatt 18 fokban határozta meg a közintézmények maximum-hőmérsékletét, ennyire lehetne felfűteni az épületeket – írják az Indexnek küldött közleményükben a DK budapesti polgármesterei.

Éppen ezért úgy döntöttek, vállalják, hogy bármilyen hónapok is jönnek, az önkormányzati bölcsődékben és óvodákban nem csökkenhet a gyermekek és nevelőik egészségének megőrzéséhez szükséges belső hőmérséklet.

A Demokratikus Koalíció polgármestereiként embertelennek tartjuk és visszautasítjuk, hogy a kormány gyermekekkel akarja a maga által okozott gazdasági krízis árát megfizettetni. […] Tiltakozunk az ellen, hogy a magát családbarátnak nevező kormány veszélyezteti a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/15/energia-veszelyhelyzet-futes-18-fok-ovoda-iskola-budapest-dk-polgarmester-gyerekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …