2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Befejeződtek a felújítások a Dél-pesti Centrumkórházban

Hirdetés

Befejeződtek a felújítások a Dél-pesti Centrumkórházban

Tóth László, a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára a felújítás jelentőségéről azt mondta: „kiszámíthatatlan járványok előtt állunk”, ezért az egészségügynek infektológiai és járványügyi szempontból folyamatos készültségben kell lennie.

Úgy fogalmazott, nem tudjuk megmondani, hogy hol, mikor, mire kell felkészülni. A globális felmelegedéssel együtt Magyarországon is egyre inkább megjelenhetnek a trópusokon megszokott betegségek, és a következő időszakban olyan járványok várhatók, amelyekről korábban még az egyetemeken sem tanítottak – tette hozzá.

A koronavírus-járvány mindenkinek bebizonyította, mennyire fontos, hogy az infektológiai és hematológiai ellátás a XXI. századi követelményeknek megfelelően, felújított épülettömbökben történjen – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült a világ élvonalába tartó eljárásrendeket meghonosítani és rutinszerűen alkalmazni

Hirdetés

– jelentette ki, hozzátéve: a covid-járvány idején végzett összehangolt, színvonalas munkának köszönhetően emberek ezreinek életét sikerült országszerte megmenteni. Megjegyezte: a szomszédban dúló háború és az energiaárak változása miatt ugyancsak létfontosságú, hogy a betegellátás korszerű és felújított épületekben folyhasson.

Vályi-Nagy István, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/14/del-pesti-centrumkorhaz-felujitas-infektologus-jarvany-egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Magyar-szerb rangadó – fotó

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230325-orban-viktor-magyarszerb-rangado.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …