2021. december 3., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bayerezésbe fulladt az önkormányzati bérlakások megvásárlásának ügye

Hirdetés

Bayerezésbe fulladt az önkormányzati bérlakások megvásárlásának ügye

Az Alkotmánybíróság észrevételei nyomán kedden tárgyalta az Országgyűlés a lakástörvény műemléki védettségű önkormányzati bérlakások elidegenítéséről szóló részének módosítását. A taláros testület júliusban azt kifogásolta, hogy a Böröcz László képviselő által jegyzett módosító javaslat rendkívül kedvezményes vételi jogot biztosított volna azoknak a bérlőknek is, akik 25 évnél nem régebben bérelnek állami vagy önkormányzati tulajdonban álló, műemléképületben lévő lakást. 

Az előterjesztő által az alkotmányossági kritériumokhoz hozzáigazított, átdolgozott változat szerint azok, akik 25 éven belül, de legalább öt éve egyedi döntés alapján bérlakást kaptak, azok kedvezmény nélkül, azaz a forgalmi érték 100 százalékáért, de részletfizetéssel megvásárolhatják lakott bérleményeiket. 

AKIK 25 ÉVEN BELÜL, DE LEGALÁBB ÖT ÉVE CSERELAKÁS FEJÉBEN JUTOTTAK ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSHOZ, AZOK AZ AKTUÁLIS FORGALMI ÉRTÉK 35, 50 SZÁZALÉKÁT MEGFIZETVE VÁLHATNAK TULAJDONOSSÁ.

Hirdetés

Itt a vételár kedvezményének mértékéről az önkormányzat dönthet a csere alapjául szolgáló ingatlan forgalmi értéke alapján.Cégek és spekulánsok nem vásárolhatnak ingatlant a budai várban.

A kormányoldal szerint az egész módosítás azt a méltatlan helyzetet orvosolja, amit az 1993-94-95-ös lakásprivatizáció okozott, abból ugyanis  a jellemzően budai várban lévő –, műemléki bérlakásokban élőket kizárták. Most őket hozná helyzetbe a kormányoldal.

Meg a Bayer Zsoltot

Ez az akkor okozott jogsérelem azonban azok esetében nem áll fenn, akik 25 éven belül, cserével szereztek budavári önkormányzati ingatlanra bérleti jogot  az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/09/bayerezesbe-fulladt-az-onkormanyzati-berlakasok-megvasarlasanak-ugye/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: A fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

Áder János: A fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

A fiatalok jövőjéről szól a fenntarthatóság, hiszen az ő sorsuk múlik a környezeti egyensúly megőrzésén – …