2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Baranyi: Nem kötelezek senkit, csak munkát adok annak, aki dolgozni akar

Baranyi: Nem kötelezek senkit, csak munkát adok annak, aki dolgozni akar

“Teljességgel elfogadhatatlan” a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint, hogy az óvodai dolgozókat önkormányzati munkára irányítsák át. Így reagáltak nyílt levelükben a hírre, miszerint Ferencváros Önkormányzata például a veszélyhelyzet miatt bezárt óvodák után a munka nélkül maradt óvónőkkel oldaná meg az idősek ellátását.

A IX. kerületi polgármester, Baranyi Krisztina elismerte, hogy a veszélyhelyzet miatt kialakult helyzetben más munkára csoportosítják át a munka nélkül maradt önkormányzati dolgozókat, a HVG pedig azt írta, ők négy feladat közül választhatnak majd: bevásárolhatnak vagy ételt vihetnek idős embereknek utcát fertőtleníthetnek permetezéssel, tájékoztató szórólapokat, plakátokat helyezhetnek ki közterületen és lakóházakban, valamint egészségügyi maszkokat varrhatnak.

Baranyi viszont az Indexnek szerdán azt mondta, a feladatok nem állnak meg itt, hanem ennél összetettebbek is lehetnek: van például két telefonközpontjuk is, de az étkeztetést is kell valakinek központilag koordinálni.

Minderről egy kilencedik kerületi pedagógus olvasónk azt írta, csütörtökig kell választaniuk arról, milyen feladatot akarnak majd végezni, de pontos munkaköri leírást egyik lehetőségről sem kaptak. A polgármester viszont az Indexnek nyomatékosan azt mondta,

az önkormányzat nem kérte előre senkitől, hogy megjelölje, mit akar csinálni.

Baranyi azt mondja,  minden dolgozónál egyéni elbírálással, közösen döntik el, milyen terület áll az adott emberhez a legközelebb: számításba veszik a korát, a szociális hátterét, az élethelyzetét, de például azt is, mennyire tudna kommunikálni másokkal.

Azt viszont hozzáteszi, hogy többen saját maguktól jelezték, milyen feladatot akarnak majd csinálni, és a “vártnál többen” jelentkeztek például a maszkvarrásra.  Az önkormányzat a kerület saját cégén keresztül is csinál maszkokat, de az alapanyagot több embernek házhoz is viszik, ha kell.

Korábban azt is mondta, Ferencvárosban körülbelül nyolcezer 70 évnél idősebb ember él, és egyre többen kerülnek házi karanténba. Arra számít, hogy legalább négyezren jelentkeznek majd az önkormányzatnál segítségért, és nekik nincs kapacitásuk az ellátásukra.

Az óvópedagógus és a távmunka 

A PDSZ nyílt levelében azt bírálja, az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/03/25/koronavirus_magyarorszagon_veszelyhelyzet_onkormanyzat_ferencvaros_ovono_atcsoportositas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Benyújtotta a népszavazási kezdeményezését a DK az ingyenes tesztekről

Csütörtökön a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció, ahol Sebián-Petrovszki László pártigazgató …