2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Baranyi Krisztina készen áll, de az ellenzéki összefogás még nem

Hirdetés

Baranyi Krisztina készen áll, de az ellenzéki összefogás még nem

A ferencvárosi polgármester tavaly novemberben jelentette be: indulni szeretne a 2024-es önkormányzati választáson, de azt egyelőre nem tudja megmondani, hogy milyen felállása lesz a pártoknak. A helyi 9 magazin megkérdezte tőle, hogy lesz-e előválasztás az önkormányzati választás előtt, vagy elindul-e az előkészülete idén.

Nem tudom, mi lesz. Itt mindenki nagyon tárgyal, de nem tudok részleteket. Azt tudom, hogy szeretnék elindulni a következő választáson, mégpedig azért, mert a három évem alatt pontosan körvonalazódott az a még legalább hétévnyi munka, amit el akarok végezni. Másrészt úgy érzem, élvezhetjük a kerületiek többségének támogatását. Sokan szeretnék, ha folytatódnának a forgalomcsökkentések, a zöldítés, a térfelújítások, a szociális bérlakások folyamatos felújítása, karbantartása, a városrehabilitáció. Ha a kerületi lakosok szerint jó az irány, akkor természetesen folytatni akarjuk

– válaszolta Baranyi Krisztina a 9 magazinnak.

Hirdetés

Az összefogásban egyetértenek

A lap interjút készített az MSZP-s Torzsa Sándor képviselővel, aki egyúttal az MSZP-s és DK-s ferencvárosi képviselőket tömörítő frakció vezetője. A politikus azt mondta, még nem döntöttek arról, hogy Baranyi Krisztinát támogatják-e, vagy saját jelöltet állítanak. A helyes politikai magatartás szerinte az, ha a pártok a helyi ügyek érdekében képesek az együttműködésre. „Minden ellenzéki párt értelmezhetetlen önmagában a Fidesszel szemben: csak összefogással győzhetünk újra” – tette hozzá.

A három momentumos és egy jobbikos képviselőt tömörítő frakció vezetője, Takács Krisztián a 9 magazin kérdésére, hogy támogatnák-e Baranyi Krisztina újraválasztását, azt válaszolta: ennyire még nem tekintenek előre. A momentumos politikus ugyanakkor hozzátette: a lehető legszélesebb ellenzéki együttműködésre törekednek, mert mint mondta, „muszáj a Fidesz legyőzéséhez”.

Nekik nem kérdés

Mint arról beszámoltunk, az LMP és a Kutyapárt már bejelentette a támogatását. Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint Baranyi Krisztina igazolta az elmúlt időszakban, hogy meggyőződéssel kiáll a zöldértékek mellett. Csárdi Antal országgyűlési képviselő, akinek egyéni választókerületéhez tartozik Ferencváros egy része, úgy fogalmazott: Baranyi Krisztina megígérte és megvalósította, hogy az önkormányzat tisztán és átláthatóan működik, ezért pedig nem félt konfliktusokat vállalni.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Baranyi Krisztina legény a gáton

– mondta az LMP-s képviselő.

A Kutyapárt közleményt adott ki, amelyben azt írták, noha egyelőre nem tudni, mi a többi ellenzéki párt szándéka, indítanak-e saját jelöltet 2024-ben, ők határozottan kiállnak a jelenlegi polgármester mellett, és ha előválasztásra lesz szükség, Baranyi Krisztina számíthat a passzivistáik segítségére. A Kutyapárt társelnöke, Döme Zsuzsanna nem mellékesen a kerület egyik alpolgármestere, a polgármester egyik bizalmasa.

Az Index a többi ellenzéki pártot – a DK-t, a Momentumot, a Jobbikot, az MSZP-t és a Párbeszédet is – megkérdezte, hogy támogatják-e Baranyi Krisztina újraindulását. A 2019-es önkormányzati választáson széles ellenzéki támogatást kapott, miután az előválasztáson legyőzte a Momentum, az MSZP és a Jobbik által pártolt Jancsó Andreát.

Döntés nincs, de vélemény van

A 2024-es önkormányzati […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/20/baranyi-krisztina-ferencvaros-budapest-2024-onkormanyzati-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László házelnök is nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát

Kövér László házelnöknek nincsen a tulajdonában ingatlan. 5,8 millió forintnyi megtakarítása van, valamint több mint …