2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Balogh Samu: A kormány elvenné a toronyházak szabályozását a fővárostól

Hirdetés

Balogh Samu: A kormány elvenné a toronyházak szabályozását a fővárostól

A kormány legfrissebb tervezete kivenné a fővárosi önkormányzat kezéből a Budapesten építhető épületek magasságának szabályozását – írja Facebook-oldalán a főpolgármesteri kabinetfőnök. Balogh Samu bejegyzéséből kiderül: a főváros így többé nem szabhatná meg, hogy hová és milyen magas épületek épülhetnek Budapesten.

Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke arról ír, hogy az elmúlt hónapokban több olyan kormányzati terv is napvilágot látott, amellyel az önkormányzatok jogköreit csorbítanák a városfejlesztés területén. Meglátása szerint míg a fővárosi önkormányzat által februárban elfogadott terve egy zöldebb Budapest reményét biztosítja, addig a kormány ennek a településszerkezeti tervnek a kiürítését tervezi vagy éppen szüntetné meg. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/24/fovaros-budapest-tervezet-epulet-magassag-mol-torony-fovarosi-onkormanyzat-kormany/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Reggeli cikkünkben részletesen foglalkoztunk vele, hogy a közvélemény-kutatási adatok alapján Karácsony Gergely és Jakab Péter …