2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ballonozással búcsúzhatnak a kórházban töltött időtől a gyerekek

Hirdetés

Ballonozással búcsúzhatnak a kórházban töltött időtől a gyerekek

A Városliget szélén található Bethesda Gyermekkórház kórtermeinek fele a Liget felé néz, a beteg gyerekek számára a Szinyei festményt idéző ballon a gyógyulás, a kórházból való szabadulás jelképévé vált. A most létrejött együttműködésnek köszönhetően évente akár 1.000, hosszabb kórházi ápolásra szoruló gyermek „betegséget elengedő” ballonozással búcsúzhat a kórháztól.

 „A ligethasználók számára, a piros-fehér csíkos Szinyei ballon elsőként a Nagyjátszótéren jelent meg, amelyet eddig több mint 2 millióan látogattak meg, és bízunk benne, hogy a Bethesda Gyermekkórházban meggyógyított gyermekeket itt is viszont láthatjuk majd” – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. 

A gyógyulás, a hazatérés öröme nem mindig egyértelmű, a rítusok, a búcsú, a való világba való visszaemelkedés nagyon fontos a gyerekek pszichés gyógyulásában, a ballonozással pedig egy új reményt nyújtó hagyományt szeretnének teremteni a kórházban. Az együttműködés keretében a kórházban működő speciális terápiás csoportok, krónikus táborozó kisbetegek is ajándékba kapják a terápia végeztével a közös élményt gyógyítóikkal az alkalmas időjárási viszonyok idejére bevátható voucherrel.  

„Családbarát módon gyógyítani nemcsak azt jelenti, hogy a kórházban mindent megteszünk a gyerekekért a gyógyulás ideje alatt, hanem vissza is vezetjük őket az életbe, a kortársaik közé, ez különösen fontos egy nagyégett fiatalnál, vagy hosszan rehabilitált gyermeknél. A Bethesda Gyermekkórházban évente 160 ezer gyermeket gyógyítunk, 12 ezret fekvőbeteg osztályainkon, utóbbiak közül mintegy ezren hosszabb ideig tartózkodnak nálunk. Számukra különösen fontosak a szimbólumok, a megállók, az ünnepek, ettől lesz maradandó a testi-lelki gyógyulás. Ezért is volt nagy öröm, amikor pozitív visszhangra talált ötletünk a Városliget és a BalloonFly vezetői körében”– vallja Velkey György János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Hirdetés

Az Index kérdésére az intézmény vezetője elmondta, hogy a nagyégett fiatalok több hónapot is eltölthetnek az égésintenzív osztályukon, szintén hónapokig tarthat a terápiája a krónikus fájdalommal, vagy gyulladásos bélbetegségben szenvedő fiataloknak, de egyes neurológiai problémák kezelése is hosszabb időt vehet igénybe.

„A mai  betegségelengedő búcsún részt vett nagyégett fiatalunk, aki magasfeszültségű égés miatt több mint 100 napot töltött kórházunkban, volt egy kislány, akit […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/26/ballonozassal-bucsuzhatnak-a-bethesda-korhazban-toltott-idotol-a-gyerekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Az Egyesült Államok tisztifőorvosa, Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést adott ki a közösségi média mentális egészségre …