2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bakondi György:.Egyértelműen romlott a szerb-magyar határtérség biztonsági helyzete

Bakondi György:.Egyértelműen romlott a szerb-magyar határtérség biztonsági helyzete

Bakondi György elmondta: a határ szerbiai oldalán napi rendszerességűek a fegyveres összetűzések, embercsempész bandák pisztolyokkal, géppisztolyokkal harcolnak egymással, ezáltal pedig a magyar határbiztonság is fokozott veszélynek van kitéve.

A határ, amelyet őrzünk, nemcsak a magyar szuverenitás jelképe, a magyar belbiztonság egyik letéteményese, hanem egyben schengeni határ is, márpedig a schengeni egyezmény – ellentétben a mostani uniós megfogalmazásokkal – világosan fogalmaz: a külső határok őrizete a feltétele a belső határellenőrzés lebontásának, ezért az Európai Unió külső határain meg kell akadályozni minden jogellenes átlépést, és minden jogszabálysértő cselekmény elkövetését – mondta.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója végezetül ismét hangsúlyozta: Magyarország továbbra sem ért egyet az illegális migránsoknak az unió által szorgalmazott kötelező szétosztásával, elutasítja, hogy hazánkban úgynevezett “migráns gettót” hozzanak létre.

Értelmetlenné válnának a magyar határőrizetnek azok az erőfeszítései, amit a magyar lakosság támogatásával 2015-től idáig megtett, ha azokat, akik most a szerb-magyar határ térségében lövöldöznek, tömeges erőszakos fellépésükkel fenyegetik a magyar határvédelmi erőket is, egy új uniós szabályozás értelmében be kellene engednünk és nyílt táborokban kellene elhelyeznünk őket.

Magyarország ezeket az elképzeléseket súlyos hibának tartja, elutasítja és semmilyen módon nem támogatja egy olyan új uniós jogi szabályozás elfogadását, amely ezt lehetővé tenné – szögezte le Bakondi György.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230805-egyertelmuen-romlott-a-szerbmagyar-hatarterseg-biztonsagi-helyzete.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Korábban mi is megírtuk, hogy a Széll Kálmán téren, a 149-es buszon szülte meg gyermekét Budapesten …