2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bajnai Gordon és Kabul rózsája: a Városháza-ügy furcsa mellékszála

Hirdetés

Bajnai Gordon és Kabul rózsája: a Városháza-ügy furcsa mellékszála

Jelentős fordulatot vett a Városháza-ügy, amikor magát Bajnai Gordont hallhattuk egy, az Anonymus-maszkos alak által 2021. november 19-én közzétett hangfelvételen. A volt baloldali miniszterelnök szavai megerősítették, hogy valóban el akarja adni a Városházát a főváros. Sőt, egy másik hanganyagon arról beszélt, hogy sok a „cápa” Budapest vezetésében, akik mikor megszagolnak egy üzletet, közvetítőként szeretnének részt venni abban, hogy aztán jutalékot kérjenek.

Bajnai Gordon, a közbenjáró

A korábbi kormányfő úgy keveredett bele a Városháza-ügybe, hogy régi üzlettársa, az ingatlan eladásán ügyködő Gansperger Gyula, elhívta egy, a Városháza eladásáról folytatott megbeszélésre.

Bajnai feltűnése, és az erről a megbeszélésről kiszivárgott hangfelvétel azonban nem lehetett teljes meglepetés azok számára, akik addig is követték a Városháza-ügy fejleményeit. A volt baloldali miniszterelnök neve ugyanis már korábban is előkerült az ügyben, amikor Gansperger egy hangfelvételen arról beszélt, hogy Bajnai ajánlotta be Karácsony Gergelynek Tordai Csabát és Kiss Ambrust, akik jelentős befolyással bírnak a fővárosnál. Noha a főpolgármester tagadta ezt, Gansperger szavait alátámasztotta, hogy maga Bajnai az egyik hangfelvételen úgy fogalmazott:

Hirdetés

Én nagyon sok embert ismerek ott, aki ott ül. Részük az én kollégám volt a Miniszterelnöki Hivatalban, vagy a kormányban dolgozó emberek voltak. Sokat pedig én ajánlottam oda a tehetségük miatt.

Tordai Csabáról, Karácsony Gergely jogi főtanácsadójáról pedig azt mondta a volt baloldali kormányfő:

Ő a főtanácsadója a polgármesternek. Ő a miniszterelnöki Hivatalban jogász volt, amikor miniszterelnök voltam. (…) Ő egy jogász, de gyakorlatilag két ember üzemelteti ma a Városházát, ő az egyik.

Bajnai egy hangfelvételen azt is mondta, hogy tájékozódott a Városházával kapcsolatban, és olyan valakivel beszélt, aki „jóval fölötte áll” Barts Balázsnak, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatójának, aki az ingatlan eladások lebonyolítására kijelölt szakember volt.

Gansperger és Bajnai: több, mint barátok

A Karácsony Gergelyt régóta nyíltan támogató, a főpolgármesterrel annak megválasztása után nem sokkal már egy budai kerthelyiségben egyeztető Bajnai Gordonról Gansperger Gyula által elmondottaknak hitelét alátámasztja, hogy a volt miniszterelnök maga mondta az egyik hangfelvételen a volt wallisos üzlettársáról, hogy régi harcostársak. Úgy fogalmazott:

Sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon. És az fontosabb.

Ezt a kijelentését később egy interjúban azzal igyekezett magyarázni, hogy a mondat „talán valóban túl költőire sikeredett”. Pedig Ganspergerrel éveken keresztül együtt dolgoztak a Wallisnál, sőt, Bajnait ő váltotta vezérigazgatóként, amikor az kormányzati szerepet vállalt. Ráadásul több komoly ügyletben – köztük az elhíresült Hajdú-Bét-ügyben – is együtt voltak érintettek. Ezek után érthető, hogy Bajnai, aki azt állítja, hogy a wallisos idők óta „szórványos” a kapcsolata Ganspergerrel, elment egy, a Városháza értékesítéséről szóló egyeztetésre, sőt, még érdeklődött is Tordai Csabánál az üggyel kapcsolatban, valamint segítséget ajánlott volt kollégája ügyfeleinek.

Bajnai és a külföldi nagytőkések

Az, hogy Gansperger valóban szoros kapcsolatban áll Bajnaival, és rendelkezhet róla hiteles információkkal, akkor vált különösen is érdekessé, amikor az Anonymus-maszkos alak közzétett egy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/29/bajnai-gordon-es-kabul-rozsaja—a-varoshaza-ugy-furcsa-mellekszala/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

A Kaposvári Törvényszék nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt az izraeli férfit, aki 2018-ban …