2020. október 26., hétfőMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bagdy Emőke lezárta a Meseország ügyet: elhatárolódik a könyvek megsemmisítésétől

Bagdy Emőke lezárta a Meseország ügyet: elhatárolódik a könyvek megsemmisítésétől

A Dúró Dóra által darálóba küldött, LMBTQ-tematikát is felvonultató Meseország mindenkié című gyerekkönyv ügye az utóbbi időben pszichológus társadalmat is igencsak felkavarta, megosztotta.

Mára megközelítőleg 1300 pszichológus, mentálhigiénés szakember írta alá a valamilyen szempontból a társadalom peremére szorult hősöket bemutató mesekönyv melletti állásfoglalást.

Kapcsolódó

Dúró Dóra a könyvdarálásról: Az állandó nácizás már unalmas

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa szerint az igazi veszélyt a homoszexuális propaganda jelenti.

(Azóta maga Orbán Viktor miniszterelnök is utalt a könyvre mint a homoszexuális propaganda eszközére, továbbá Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a könyvből való felolvasás egyenlő a kiskorúak veszélyeztetésével.)

A szakemberek a bárki által elérhető nyílt levélben többek között azt írják, azért veszik védelmükbe a Meseország mindenkié című könyvet, mert szerintük:

  • fontos társadalmi jelenségeket dolgoz fel és emel be a mesék világába
  • minden nem veszélyes sem a gyermekek, sem a társadalom más tagjai számára
  • olyan mesékben egyáltalán nem vagy ritkán szereplő karaktereket mutat meg
  • így mind az érintett csoportok, mind a többségi társadalom tagjainak fontos üzenetet hordoz
  • a kirekesztés és a dehumanizálás ellen hat

Az állásfoglalás megfogalmazói azt is hozzáteszik, a könyv nem kötelező olvasmány: mindenki szabadon dönthet arról, hogy megvásárolja-e.

Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy nem létezik olyan, hogy túl korai érzékenyítés, ha a történet és a szöveg az adott korosztálynak megfelelő. A könyv ezek alapján kiváló érzékenyítő eszköz lehet a gyermekeknek, hiszen az ő nyelvükön mesél olyan emberekről akik velünk élnek, de nem feltétlenül találkoznak velük a mindennapokban

– hangzanak többek között az általuk megfogalmazott érvek.

Mindemellett azt is kijelentik, hogy <a href="https://index.hu/belfold/2020/10/12/bagdy_emoke_meseorszag_mindenkie_lmbtq_homoszexualitas_romak_fogyatekkal_elok_gender_pszichologus/" id="hyperlink_0710082584d17fdaa5c6eedbe1239f44" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/16/bagdy_emoke_meseorszag_mindenkie_pszichologusok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az „oszlopalkat” nem bodyshaming – Lakatos kontra Dúró, harmadik menet

Az „oszlopalkat” nem bodyshaming – Lakatos kontra Dúró, harmadik menet

Szombaton Lakatos Márk Müller Cecília után Dúró Dóra öltözködését vette elő a közéleti szereplők ruházkodásával foglalkozó divatsorozatunkban, szigorúan szakmai …