2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az unió döntésével óriási változás jöhet a jogosítványoknál

Hirdetés

Az unió döntésével óriási változás jöhet a jogosítványoknál

A tervek szerint az előírást minden EU-tagállam integrálja majd a saját nemzeti szabályozásába. Az Európai Bizottság a hírek szerint a digitális jogosítvány bevezetését is tervezi. Ez egy olyan hivatalos dokumentum lehet, amely a jövőben akár egy alkalmazásban is tárolható, közúti ellenőrzésnél pedig egy QR-kóddal lehetne leolvasni a legfontosabb információkat. Így ki lehetne váltani a hagyományos, műanyagalapú kártyát, amelynek gyártását nagymértékben lassítja a globális csiphiány.

Az új vezetés a sofőrképzést megreformálná: megengednék, hogy az elméleti, illetve a gyakorlati oktatás két különböző országban történjen, másrészt pedig megjelennének a szimulátorok a gépjárművezetői képzésben. A vezetői engedély megszerzése után egy évvel pedig kötelező lenne részt venni egy emlékeztető képzésen a balesetek számának csökkentése érdekélben – írja a vezess.hu.

Már nem is kell magunknál tartani a vezetői engedélyt

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/24/jogositvany-vezetoi-engedely-jogsi-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Saját választóinak mindennapjait tette pokollá Matkovich Ilona

Úgy képzelem el öt év múlva Vácot, mint egy osztrák kisvárost, amelynek erős a polgársága …