2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az oltatlanok sem tanulhatnak otthonról ősztől

Hirdetés

Az oltatlanok sem tanulhatnak otthonról ősztől

Mint arról korábban beszámoltunk, a legtöbb egyetem online fejezte be az idei tanévet. Bár május 10-től a középiskolákhoz hasonlóan itt is visszatérhetett volna a jelenléti oktatás, az intézmények inkább nem borították fel az egyébként már jól bevált digitális munkarendet.

A felsőoktatásról szóló törvény szerint a félév öt hónapból, a tanév pedig tíz hónapból áll. A korábban kihirdetett átmeneti szabályozás ugyanakkor lehetőséget biztosított arra, hogy a képzések adott esetben meghosszabbodjanak, így megvalósulhatott a járványhelyzet miatt tavasszal elmaradó fontos gyakorlati elemek pótlása.

Mostanra már ezen is túl vannak a hallgatók, akik kíváncsiak várják, miképp indul újra az oktatás szeptembertől. Az Index az egyetemeknél is erről érdeklődött, főképp azután, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) egyik hallgatója eljuttatta szerkesztőségünkhöz azt a körlevelet, amit dr. Juhász Gábor dékán küldött.

Hirdetés

Kedves Hallgatóink! Az ELTE Társadalomtudományi Kara a 20212/2022-es tanév őszi félévében a lehető legteljesebb mértékben igyekszik visszatérni a jelenléti oktatáshoz. Ehhez szükséges, hogy hallgatóink rendelkezzenek a Covid–19 elleni védettséggel. Kérem ezért, hogy amennyiben még nem tették meg, mielőbb vegyék fel a Covid–19 elleni védőoltást

– állt a levélben, amely némileg azt sugallta, hogy a jelenléti oktatás igénybevételének feltétele lesz a védettségi igazolvány, sőt voltak, akik úgy vélték, hogy amennyiben ezzel nem rendelkeznek, automatikusan maradhatnak digitális oktatásban. Megkeresésünkre az egyetem ezt azonban cáfolta.

„Mivel az ELTE számára az oktatás minősége mellett elsődleges szempont hallgatóinak és munkatársainak biztonsága, ezért a Járványügyi Operatív Koordináló Testülete (JOKT) valamennyi egyetemi polgár, illetve középiskolás, felvételiző diák számára is nyomatékosan ajánlja, hogy éljen a védőoltás lehetőségével, mivel a járvány elleni küzdelem központi eleme az oltásból származó védettség. A 2021/22-es tanév első félévétől az oltási védettség hiánya önmagában nem fogja feljogosítani a hallgatókat a távolléti oktatás lehetőségét biztosító kivételes tanulmányi rendre, az egyetemi munkavállalókat pedig az otthoni munkavégzésre” – közölte az egyetem.

Egy tanár online órát tart egy üres tanteremben Oroszországban 2020. április 7-én

Egy tanár online órát tart egy üres tanteremben Oroszországban 2020. április 7-én

Fotó: Kirill Kukhmar / Getty Images Hungary

Korábban egy hivatalos tájékoztatót is kiadtak, amelyben összefoglalták mindazokat a kötelezettségeket és felhívásokat, amelyek a 2021-es tavaszi szemeszter zárásával, illetve az őszi szemeszter előkészítésével kapcsolatban az egyetemi polgárokat érintik. 

A dokumentum szerint a 2021/22-es tanévet az ELTE fizikai jelenléttel kívánja megkezdeni, a személyes tudásátadás elsődlegességét fenntartva ugyanakkor meg kívánja őrizni a digitális oktatás egyes formáit, ezért az elmúlt időszakban jól bevált online és hibrid […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/29/egyetem-nyitas-jelenleti-oktatas-jarvany-vedettsegi-igazolvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

Az építkezés hétfőn kezdődött, és azóta a közelben lévő társasháznál, étteremnél, valamint üzletnél sem tudnak …