2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az LMP-nek Jakab Péter is szimpatikus, de Karácsony Gergelyre vár

Hirdetés

Az LMP-nek Jakab Péter is szimpatikus, de Karácsony Gergelyre vár

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke az Indexnek azt mondta: mindegyik pártnak megvannak a prioritásai, hogy melyik választókerületben indítaná el a jelöltjét, illetve hol szeretne előválasztást nyerni. Ezekről egymással is egyeztetnek az összefogásban részt vevő pártok, ugyanakkor az LMP azt tapasztalta, hogy a Jobbikkal kevésbé van érdekkülönbözőségük, sok tekintetben pedig – például a mezőgazdaság vonatkozásában – hasonlóan gondolkodnak, vannak közös érdekeik.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszél a párt kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2019. november 23-án. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszél a párt kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2019. november 23-án. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese

Fotó: Mónus Márton / MTI

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szerint a Jobbikkal való kölcsönös támogatás egy szerves folyamat eredménye, de ez nem jelenti azt, hogy más pártokkal ne lenne egyeztetés.

Hirdetés

Az LMP társelnökei azt is megerősítették, további bejelentésekre lehet számítani: Budapesten még folynak az egyeztetések, de vidéken biztosan lesznek még közös jelöltek.

A Jobbik és az LMP is támogatásáról biztosította és előválasztásra ajánlja:

  • Szilágyi Györgyöt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét Budapest 14. számú országgyűlési egyéni választókerületében (XVII. kerület és a X. kerület egy része). A politikus itt indult 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is. Legutóbb 13,04 százalékot ért el. Itt indul még Gergely Bálint (Momentum), és bár hivatalosan még nem jelentették be, de borítékolható, hogy az MSZP–Párbeszéd jelöltje Lukoczki Károly lesz, 2014-ben és 2018-ban is megmérettette magát, legutóbb 37,23 százalékot ért el. Az elmúlt két választáson ebben a választókerületben indult Schmuck Erzsébet is, de ő most Pest megye 9. számú országgyűlési egyéni választókerületében fog indulni.

Az Index értesülése szerint a Jobbik és az LMP budapesti közös jelölésének stratégiai okai vannak: mivel mindkét párt a fővárosban hátrányban van a többi párthoz képest, így növelnék a tárgyalási alapjukat, de alapvetően készek lemondani a budapesti pozíciókról, ha cserében a vidéki választókerületekben kapnak támogatást a jelöltjeik a többi párttól, vagy legalábbis nem ajánlanának mellettük saját jelöltet az előválasztásra.

Ez azt is jelentené – amiről szintén az Indexnek beszéltek korábban a hatpárti összefogás egyeztetéseire rálátó források –, hogy végül nem lesz mind a 106 választókerületben előválasztásra szükséges, mert ahol csak lehet, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/30/az-lmp-nek-jakab-peter-is-szimpatikus-de-karacsony-gergelyre-varnak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …